Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Szerintem vedd fel a kapcsolatot a 232-es számú hozzászólás szerzőjével és biztosan jól jársz.

robroy007

nem kell neked

olyat keress ami nagyferkis gyújtású, mert egyszerűen nem ragad bele ív gyújtáskor a wolfram a lemezbe aztán meg ferdén fújja az ívet a pisztoly

HF gyújtásnál csak közel tartod a lemezhez és már hegesztesz is  
tovább bírj az elektróda, nem kell sima hegesztésnél is sepregetni a pálcával a lemezt mire tudsz varrni vele

mondjuk azt, hogy ritka a saját kompresszoros gép de nem lehetetlen

van vizes plazma vágó, hegesztő ami pár deci vízből elvan, mert a vizet gőzzé alakítja ami hűt és a plazma sugár alapját is képezi

exvm7f6a

Ez ugye egy kombinált készülék amiben van AC/DC AWI, HF gyújtással. Lehetséges hogy a plazmavágó viszont nem HF gyújtású akkor? Mert a boltos ezt mondta.

Na mindegy, ezekre úgy sem tudhatod a választ, legjobb lesz ha elmegyek, és elkérem a mellékelt használati utasítást, esetleg kipróbálom mielőtt megveszem.

exvm7f6a

Nézegettem már a Jasic honlapját, azok is jó árú gépek, de azok a gépek vagy AC AWI-t, vagy plazmavágót nem tudnak. Külön meg már jóval drágább mint ha így egyben venném meg.

j3rx6bsjd

Vizes "plazmavágóm" nekem is van,az én tapasztalatom az,hogy barkácsolásra jó+forrasztani,de 2-esnél vastagabbat már nem visz szépen és nem lehet CNC-síteni sajnos,komoly bemelegedési ideje van,inkább hasonlít egy benzin lámpára:)

KoLa

Neked olyan vizes Plazmavágó kellene ahol a munkadarab van a vízben vagyis a felszinén!
Láttam ilyen videót régebben a YouTube-on,  Homemade és a plasma szerepelt a címben !
Másnap én is kipróbáltam egy 'lavorban' simán kivágta reve nélkül csak az volt a baj hogy a levegő nagyon zubogtatta a vizet,Azóta már vágtam vele csempét Greslapot ilyesmit, a fát nem vitte egyedül, az alut is szépen vágta!
A PowerControll-nál érdeklődj nekik van ilyen gépük!

j3rx6bsjd

Köszi a választ.
Mivel próbáltad?Hagyományos inverter és egy hozzávaló gépi pisztollyal menne szerinted?
A vágás mentén milyen lett a lemez széle?
Bocs,hogy ennyit kérdezek,de nagyon izgat a dolog.

KoLa

Hát én a vizes vágást vaslemezen próbáltam ki és a vágás felőli oldalhoz képest kicsit élesebb volt a széle de ez szerintem természetes,  a nem fémes anyagoknál meg kell alá egy vaslemez vezetőnek hogy el tudja kezdeni, vagyis ha leveszi a testet fúvókáról akkor is megmaradjon a plazmasugár! olvastam valahol hogy 20ezer celsius a hőmérséklete ezért gondoltam hogy viszi a csempét, ilyesmit is, és vitte! na ez nem egy kiforrott dolog mert csak egyszer próbáltam!
Az alut szépen vágta csak a sorja erős volt és nehezen jött le aránylag, nem revés volt hanem megfolyt alutüskék sokasága az élen!
Savállót még nem próbáltam de talán holnap ha találok egy darabot majd kipróbálom.
A vízben vágásnak egyébként az a fő előnye hogy hűti a lemezt és ezáltal a nagy hő miatt nem mocorog el annyira a lemez az asztalon vágás közben!

j3rx6bsjd

Megtennéd,hogy egy darab 1-es saválló lemezen kipróbálnád,hogy milyet visz,esetleg egy fénykép a vágás eredményéről,a felületről alul,felül.
Nagyon sokat segítenél vele.

KoLa

Megtenném ha volna 1-es lemezem , 0.5 van de az becsapós a vékonysága miatt , valami lv 2x40 körüli 'csíkkal' tudok próbát tenni ha még meg van!

exvm7f6a

Tudom én vagyok a hülye, de hagyományos inverterrel lehet plazmát gyújtani???
Nem alacsony a feszültség ahhoz? Mintha 2-300volt kellene, az hegesztő inverter meg 60V-ot ad.

Csak mert ha megoldható, akkor a fene sem vesz plaznavágos hegesztőt, csak pisztolyt vennék.

j3rx6bsjd

Bocs,trehányul fogalmaztam,nem hegesztő inverterre gondoltam hanem plazmavágó inverterre,merthogy abból is van trafós és inverteres.A hagyományos alatt arra gondoltam,hogy amilyet te is szeretnél vásárolni sima mezei plazmavágó és nem valami speciális finomplazma inverter.

exvm7f6a

Értem, bocs hogy bele kotyogtam :)

j3rx6bsjd

Nem kotyogtál bele,én sem értek hozzá,most próbálok jól informált lenni a témában,utánna meg profi:)Legalábbis ez a cél.

000000000

Jól tudod, a plazmához nagyobb feszültség kell, mint a hegesztéshez.