Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

VViktor

De ez a kép azt mutatja hogy igen csak használt volt a fúvókád.

VViktor

Ilyen fúvókát használtunk még a régi barracuda gépnél.De nem bírta 8 órán át :D

j3rx6bsjd

22 milla a fiber lézer,akkor már csaknem vennék finomsugarast 25-ért,"mert hülye azért nem vagyok":)
Valahogy hobby szinten szeretném megoldani a dolgot,ahogyan a CNC lyukasztót is megoldottam,szerintem ez is menni fog,csak magyar nyelvű infót nagyon nehezen találni.

VViktor

Nekem mutasd meg valahogy kérlek a lyukasztódat.Mert anno dolgoztam trumatic 235-ön is,ami ugye nc lemezmegmunkáló.

KoLa

1,1-es 6-os lemezt vágtam vele előtte.

j3rx6bsjd

A fúvókát az ív roncsolja vagy az olvadék?

j3rx6bsjd

Valamelyik topicban van kép róla,de http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/lyukaszto/" TARGET=_fnew>itt is megtalálod.

VViktor

Nem semmi.Jól bírta , nekem max 3 óra de az nagyon max. Lakatos elég egy rossz átlövés és vissza fröcsög az agyag és rátapad a fúvókára és máris vége a szép vágásnak meg a fúvókának.

VViktor

Lakatos ne szopass.Egy Wiedemant csináltál meg cnc-re?Gratula nem rossz ötlet azok amúgy is jól siklanak.

VViktor

Ezek a gépek tiszta nosztalgia :D

j3rx6bsjd

A jó öreg Wiedemann,ugye:)
Rángassa az kézzel,aki rá van szorulva.

KoLa

Az Ív! mivel ott jön ki, és a forgó légáramlat veszi körül , ha ebben a geometriába hiba csúszik akkor félrefúj és nem védi a fúvókát a levegő! az egész probléma mechanikai, az olcsóbbak a hőtől deformálódnak és aztán nehéz központosítani a sugarat, bár van egy-két trükk!

VViktor

Anyám mennyit rángattam anno :D Nem úgy mint a trumatikot ami bosch vezérlésű :D

j3rx6bsjd

A víz alatti vágás ezt megakadályozza?
Vagy milyen előnye van,az tuti,hogy hűti,de azonkívül?

j3rx6bsjd

Szóval ha a pisztoly esetleg hőálló acélból készül és olyan elrendezése van ami tudja esetleg a fúvókát hatásosabban hűteni,akkor több esély van a folyamatos minőségre?