Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Én vágtam már plazmával "kézzel" 2 mm-es koracél lemezt. Nagyban függ a vágás minősége a vágás sebességétől, igaz nekem egy ipari plazmavágóm van, 140A-es, és sajnos csak két fokozatban állítható a vágófesz. van egy min. állás az talán 90A, a 20mm-es szénacélt anyagot is elvágja, a másik meg a 140A. A kisebb fokozaton először lassan próbáltam, de nagyon pocsék lett a túloldal, aztán elkezdtem gyorsabban húzni, annyira, hogy még éppen kifújja az anyagot, és akkor csak egy nagyon pici sorja maradt csak.
Viszont nehéz letalálni a megfelelő sebességet. Na ezért szeretném CNC-síteni a plazmavágót.  

VViktor

Szia nem akarok bele szólni ,de ha levegős a plazmád akkor a levegő nyomás is sokat dominál a vágás minőségében. Én cnc lángvágó és plazma vágóval nyomulok a cégnél,így vágtam már egy smást és van sajna tapasztalatom bőven.Bár az igaz hogy ott Amperenként lehet állítani.

ywathzay

ez is igaz, ezért is kell még szereznem egy klafa kompresszort, mert 5 bar alatt letiltja a vágást a gép, de ha megvan kényelmesen a 6 bar akkor valóban szebben-jobban vág.

j3rx6bsjd

Szia,
Megoszthatnád a tapasztalatod,van lehetőség CNC hajtással sorjamentesen vágni vékony 0.8-2mm-es saválló lemezt?

000000000

Szia! Ma kipróbáltam kézi plazmával és sikerült. Majd megmutatom. Én is meglepődtem.

KoLa

Szia!
Na itt az eredmény - 2-es krómlemez , 50 A , tolás 700 mm percenként levegő nyomás 5.5 bar
Ez már egy félidős elektródával és fúvókával készült, ebédidőben!
A vágás felőli oldal!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Plazmav%e1g%e1s/Lakatos/V%e1g%e1s%20fel%f5li%20oldal.jpg" border=0>

A hátoldal!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Plazmav%e1g%e1s/Lakatos/H%e1toldal.jpg" border=0>

Élből a sorja!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Plazmav%e1g%e1s/Lakatos/A%20sorja%20%e9lb%f5l.jpg" border=0>

j3rx6bsjd

Nem mondod!?
Dobok el mindent,rohanok megnézni.
Mit össze kínlódok már 2 hete ezekkel a lemezekkel.

VViktor

Szép estét.Mi 1 mm-től felfele vágunk nincsen vékonyabb lemezünk,De 40A-os fúvókával 2,5BAR nyomással elragadó vágást lehet produkálni. Igaz csak 3 féle fúvóka van hozzá de azzal a 20mm savállót is vágjuk simán,persze csak ami nem hőálló :D 1500 mm/min sebességgel lehet vékony lemezt vágni szépen sorja mentesen.

KoLa

Érdekes dolgokat írsz, milyen géppel lehet ezt? nekünk Cebora!

j3rx6bsjd

Köszi,
Ez egy kicsit gáz,ettől sokkal jobbra számítottam.Valahogy a lézervágás minőségét szeretném megközelíteni,elérni,persze nem cél a 0.2-es vágási rés,de a vágott felület minősége az nagyon fontos lenne.Agyaltam már sok mindenen,de vagy nem felel meg,vagy nincs rá anyagi keret.Nem egyszerű.

KoLa

A 0.6-os bililemezt 4000mm\perc sebességgel lehet sorjamentesen vágni ha új az elektróda és a fúvóka , de a vágás minősége folyamatosan romlik, egyre sorjásabb lesz az egyik irányban, ahogy kezd félre fújni!

j3rx6bsjd

Mekkora a legkisebb fúvóka?Gondolom az 1-est azzal vágjátok.

KoLa

Ez egy olcsóbb plazmavágó gép ez csak 10 milla, és ezt tudja! keress finomsugaras plazmavágót 25 milláért!

VViktor

KoLa nem tudom mért érdekes,de abban igazad van,hogy új cuccokkal lehet szépen vágni. Lakatos 40A 60A 80A ezeket használjuk mi a cégnél.Sajna a gép nevét csak holnap tudom megmondani,ha az nem baj.

VViktor

2 saválló lemezt én 1000mm/min-nel vágom és 60A-s fúvókával és 6Barral.