Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Csak nem kavics van a pudingban ? :)

wcsxp0uxa

Átnézve a témát én is elkezdtem agyalni a dolgon.
A plazmavágógépeknél milyen mértékű felületkövetésre van szükség? Van 1 olyan távolság mérő szenzor ami 1.5 mm-en 0.1mm felbontást tud , ez például megfelelő lenne? Ebből lehetne csinálni egy relatívan olcsó felület követőt .

hyuekyh7a

Svejk pontosan így van ahogy leírtad.

Látom már megint mindenki feltaláló akar lenni.
Ha megnéztek bármilyen THC ami az ívfeszültséget figyeli, egy egyszerű komparátor az egész,aminek az egyik ága állítható és ehhez hasonlítja a vágó feszt.

hyuekyh7a

Szerintem nincs ilyen szenzor, vagy ha mégis akkor annyiba kerül hogy nem hiszem hogy sokan vennének belőle.

wcsxp0uxa

A conradnal van,5000Ft ,analóg kimenete van ,egyből mehet picre.

000000000

" egyszerű komparátor az egész " lássuk..
Egyszerűen ird le ide.
egyszerü.

hyuekyh7a

Milyen távolság tartományban működik?

hyuekyh7a

Nézz meg pár kapcsolást a neten KOMPARÁTOR.

hyuekyh7a

Azért mert már előre gondolkodtam kicsit az ilyen 5,10,20 mm felejtős mert hamar tönkremegy a plazma pisztoly közelében, olyat meg nem találtam eddig ami legalább 50 de inkább 100mm távolságot tud.

hyuekyh7a

Az infravörös meg amúgy is felejtős nagyon változik az érzékelése a lemez felülettől függően.

hyuekyh7a

Amúgy én az említett plc-és megoldásomban pontosan két db komparátorral oldottam meg a thc vezérlést, persze ezen kívül is van még egyéb megoldás benne.
A működése: nagy sebességgel megkeresi a lemez felületét, megáll majd, beállítható gyújtási magasságra  emel ezt már lassú sebességgel teszi, indítja a plazmát, és fogadja az ív jó jelet, amit tovább is ad a machnak, kikapcsoláskor nagy sebességgel állítható magasságra emeli a fejet nehogy elakadjon.
Mind ezt a procedúrát megismétli 3 szor ha nem jön ív jó jel, és ha harmadszóra sem jön akkor hibát jelez.

wcsxp0uxa

Értem ,értem . Végül is milyen "pontosan" kellene követni a felületet ,a jó vágási minőség tartása érdekében.

wcsxp0uxa

bicme92us

Kell hozza egy plazmavágó gép!