Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Sziasztok!
A plazma vágó, hogy működik?
Lehet csinálni egy inverteres hegesztőből is? Gondolom kell a trafó és egy vágó pisztoly. Valamint valamilyen gáz? De milyen gáz? HHO-val is menne?

keri

Jóval magasabb feszültség kell a plazmavágónak, meg más a vezérlési algoritmusa.

Legolcsóbb ha veszel egy kombi készüléket ami hegesztőként is tud működni.

Amúgy sima levegővel szoktak menni a plazmavágók. Kompresszort kell ráakasztani többnyire.

ywrxkjjky

Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani,hogy mi alapján szokták kiszámolni a plazmavágás árát pl csak egyenes vagy szabályos kör alakú anyagokat!??

besirkyjh

Szia  

Ezek biztos benne vannak az árban :

Vágott hossz (méter ) , vastagság  , anyagminöség , pontosság , határidö és a suly .

ywrxkjjky

oké de menyivel szorozzák ezeket a méreteket?

Mondjuk pl. menyiért lehetne vágni egy 100mm átmérőjü és 10mm vastag pogácsát?

besirkyjh

Szia  

Konkrét választ csak az a cég tud adni akit kinéztél magadnak .

Itt Debrecenben több cég is van aki vág de többféle áron . Egy ilyen munkadarab sima natur vaslemezböl kb 200 és 250ft/db áron lenne .Nem nagyon emlékszem az árakra de 10mm-es vaslemez kiloja kb brutto 300ft és a vágott méterár is kb 300ft ( lehet nincs is ennyi ) .Szerintem inkább az lenne a lényeg hogy megéri-e vagy hogy más modszerrel megoldhato-e a feladat .

ywrxkjjky

Szia!
Én szeretnék vágni csak nem tudom ,hogy menyit kérhetek egy ilyen munkáért!
Tehát ha 300ft az anyag ára akkor kb.300ft-ot kérhetek a vágásért?ezt nem minden esetben lehet igy számolni,pl egy 3000x1500 as 4-5mm vastag lemezt nem vághatok ketté 20-30000ft -ért!
Szerintem a hosszuságot kéne szorozni az anyagvastagsággal + azzal az árral amit nem tudok! :) Menyivel kéne?

000000000

Azt írta, hogy vágott méter ár!
Vagy olvasni nem tudsz, vagy számolni.

besirkyjh

Egy kicsit igy bpnyolultabb .

Jol van az ( ha Te adod az anyagot a 10mm  vastag vaslemez kb 300ft/kg ) , ha a vevö adja akkor nulla forint .
Ha vágat veled 1000mm hosszan akkkor 300ft/m a vágás dija .
Te cnc-vel vágsz ?
Ezek az árak lézeres cnc vágásra vonatkoznak .
A plazma sem olcsobb szerintem .

Ha egyszeri vágásrol vann szo akkor meglehet kérdezni a vevöt hogy mit ér Neki .
Ha széria a munka akkor a gépednek van rezsije és Neked van orabéred és azt ÁFA-zod .Igy elég korrekt nem ?

ANTAL GÁBOR

Miskolcon ha plazmával vágatok akkor a befoglaló méretből számolt súlyt veszik figyelembe  ( nem a nettót vagyis egy kört pl négyzettel közelítenek.  ) ők adják az anyagot és kb 1.2 euró/ kg + Áfa Ugyanez Szlovákiában lézerrel is ennyi , de oda vissza +160 km az út.  Ha valami nagyon kacifántos ( pl többször vágattam Ko négyzetes lyukosztású szitát ( n= 900 db beszúrás) akkor a gépórát  számolják  

ywrxkjjky

Ez igy már világos!
Még csak anyi kérdésem lenne,hogy ha 1000mm hosszúságban kéne 5mm-es anyagot vágni akkor feleződne 150ft/m lenne a vágás dija vagy?
Bocsánat,hogy enyire laikusként kérdezek de szeretnék mindenre részletes választ kapni amenyire lehet,hogy minden méretet kitudjak pontosan számolni és ne kövessek el olyan hibát,hogy pl. egy bizonyos méretre vágott darabért elkérek 5 eurót majd 2 hét mulva jön egy másik polgár ugyanazzal a mérettel és őtőle meg elkérek 8 eurót ugyanazért a munkáért!
Még nem cnc,csak kört és egyenes vágást tudok csinálni!Mellesleg szerbiából vagyok!
Üdv. és köszönöm mindenkinek a segitséget!

ywrxkjjky

Na most jól megaszontad,büszke lehetsz magadra!
Ilyen hozzászólások kellenek ide a fórumba,hogy mások sok hasznos infót gyüjthessenek!

000000000

Te számoltál 30ezres vágás árat!
Akkor?

Bicska

Én először vagy másodszor néznék egy önköltségi árat is, az eltérhet a nagyüzemi árarányoktól. Igaz, hogy versenytárs- és vevőorientált  árképzést alkalmazol, de ettől még tisztában kell lenned a költségeiddel. ;)

besirkyjh

Nem feltétlenül ,biztos van valami arány ami alapján kiszámolják .
Vannak itt akik használnak plazmát vágásra Ök megtudják mondani hogy mekkora a kétvágásközt az arány ( csdolkoznék ha fele lenne csak ) .