Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

VViktor

Mi a cégnél Hyperthermet használunk,

000000000

Viktor! LazyCam - Mach3-as beszélgetésre vissza térve, melyik a legvékonyabb anyagvastagság amit
vágtok?, különben én is ezt az áramforrást használom  

VViktor

Szia.
1mm vastagság a legkisebb amit vágunk.

000000000

mi plazmavágónkkal 0.5 - 20mm-ig tudunk vágni
hgvl-től az inox-ig, elég jó minőségben mondhatnám
szinte visszaégés mentesen, te milyen vágási sebességgel dolgozol? persze, ha nem titok

VViktor

Mi mezei 1.401 és 1.2848 as savóllá lemezeket használunk.Mivel ami dolgozok gép kicsit kockásan jár,így nem számít a vissza égés nálunk.Ennél fogva a sebesség is 1000mm/min-től felfele van.De ugye ez csak a 6mm alatti lemezekre vonatkozik.Felette már más és már az érték határ,de ezt nem kell gondolom elmondanom.

000000000

értem természetesen :), ha megnézed ezt a képet akkor jól lehet látni az úgynevezett szalámi vágást ami annyit jelent, hogy az anyag alsó és felső pontja között eltolódás van

nem tudom ezt a jelenséget tapasztaltad e vágás során?

http://www.inoxservice.hu/upload/plazm01.png" border=0>

000000000

én ezt a jelenséget 15mm-ig teljesen kiküszöböltem
,tökéletes egyenes mind a négy oldala a munkadarabomnak

VViktor

Nekem nem ezzel van a gondom,hanem hogy ferdén vág a gép akár hogy állítom a fejet merőlegesre.

000000000

A merőlegességet csak egyszer kell beállítani , mivel csak "egy" létezik . Szerintem vágjál egy próba kört aztán cserélj sapkát és elektródát egyszerre majd megint vágjál egy kört - ugyanazt a pozíciót nézve valószínűleg más irányba fog dőlni a "henger " .

VViktor

Az az érdekes hogy egy körnél körbe kifele srég az anyag széle.

000000000

Holnap próbáld ki amit leírtam és ha van kedved számoljál be a tapasztalatodról . A kör a legjobb referencia forrás - elég egy 20 mm-es anyagba kb 80 mm átmérőjű kör .

000000000

ha vastagvágó fúvókával vágjátok tuti srég lesz a
kőr, holnap reggel teszek fel vágási sebességet
20mm-es anyagik sajnos az felett már nincs tapasztalatom :(

hyuekyh7a

Meg az is lehet túlságosan magasan vág a fej az anyagtól.

horcsab

Szinte biztos, hogy Csaba meglátása a jó! Iszonyatosan fontos a pontos magasság tartása. Erre jó a THC, jól beállítva.
Az elektróda és a fúvóka is  nagyban befolyásolja a ferdevágást.

7ycdrkyx

Sziasztok!

Lángvágó és plazma vágó gépen dolgozok.
Mostani cégemnél AJAN gyártmányú gép van, abból is kettő, cserélhető fejjel. (láng, v. plazma)

Mi 0.5-55 mm lemezt tud vágni, igaz csak Lv30-ig szoktunk plazmával vágni, a felett lánggal vágunk.

Zolesz70 néztem a képet amit felraktál, ez több miatt is lehet, hogy ilyen lett a vágás.
Pl: Kevés a O2 vagy a levegő nyomás.  
      Elektróda vagy fúvóka (használt)
      Sebesség  
      magaság

Ahogy látom a nyomás vagy inkább a sebesség lehet a probléma
 Mi a gyári adatokhoz képest 75%-on szoktunk vágni, mert sokkal szebb a vágás és a kopó alkatrészek is tovább bírják.  Érdemes egyenest vágni és közbe a  lemezzel egysíkba nézni, hogyan fújja ki az anyagot. Ha húzza a lángot akkor lejjebb kel venni a sebességet.  
Ja és a vágási irány is számit.  

Üdv: Gábor