Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Az első logika így is működik csak a mm/lépés változik.

PSoft

Azért,...szeretnék a fejébe látni az "elvetemült"-nek.[#smile]

wkbgzy80t

Én úgy gondoltam, hogy ez a dolog univerzálisan működne, térbeli mozgások esetén is, és a hardware-hez nem is kell hozzányúlni, csak egy egyedi post processzor szüks. De sosem csináltam még hasonló dolgot sem, szal lehet h hülyeség...  

meg az sem biztos, hogy olyan jól működik a dolog egy orsó azért biztos, hogy pontosabb és főleg merevebb. Érdekes lenne megnézni, hogy mit csinál az a szíj, mikor ketten rángatják össze-vissza:)

video:  

http://www.youtube.com/watch?v=CxOk-YRTXVg&feature=related" TARGET=_fnew>gigamech lambda z

most látom, hogy plazmavágáshoz használják, oda naná h nem kell merevség..

Nem tudom, hogy bizonytalanság miatt mozog-e egy picit az a kocsi is, amit az ember állónak várna, a "táncolós" résznél... :) jópofa mindenesetre...

KoLa

000000000

Az a szép az egészben hogy NEM kell spéci post processzor hozzá !
Egyszer már feldobtam ezt a témát a Mach  topikban, de lehülyéztek.
Akkor úgy döntöttem hogy nem érdemli meg a fórum hogy tovább feszegessem a témát, illetve foglalkozzak vele .  
Itt fizikai tengelykét A és B létezik és ebből a két tengelyből hozza létre a mach egy formula segítségével az úgymond fantom Y és Z tengelyt.

Ennél a videónál például az X és az Y tengelyt.  
 http://www.youtube.com/watch?v=QMJE7o_3aFo" TARGET=_fnew>Példa VIDEO itt !

000000000

wkbgzy80t

A mindenit! [#eljen]

000000000

Ezt nem én készítettem tehát az érdem nem az enyém !

KoLa

Ez a formulák beállítása a Machban?
Mesélj!

svejk

Csak megfejtitek holnapra az egészet! :))

000000000

Nem fogok mesélni !
Aztán jön Tibor és megmondja hogy minek terhelni egy ilyen lebegő pontos számítással a PC-t!
Nem azt terheli a gépet hogy számításokat végez, hanem a port megszakításaival küzd hogy bírja  tartani az időzítéseket.
Ez mellet meg a numerikus processzor meg malmozik unalmában mikor másodpercenként több millió számítást is tudna végezni.
Bizonyára emlékeztek erre a videóra " TARGET=_fnew>VIDEO LINK itt!
Hogy értsétek a működését itt egy kis mankó, sajnos csak angolul:  http://www.indoor.flyer.co.uk/kinematic.pdf" TARGET=_fnew>Mach 3 Driving parallel-kinematic machines.PDF

keri

Na, pedig ez érdekes.
Nem is tudtam, hogy derékszögű koordináta rendszertől el lehet térni MACHben.

000000000

Megmondom őszintén hogy mach-ot mint programot én is csak kb 30%-ban ismerem és aki azt állítja hogy totálisan kitapasztalta az vagy egy ráérő zseni vagy ö írta magát a programot esetleg kicsit nagy az egója. [#idiota]

svejk

Hmm... mondjuk én azon a MACH ablakon mindig ugrottam túl, mert egyszer azt írta itt valaki hogy abban az ablakban az orsó nonlinearitását lehet kompenzálni.
Elképzelni nem tudtam milyen függvénnyel, de ugortam...
(a manual fordítása idején valószínű még nem is volt ilyen lehetőség a Mach-ban)

svejk

Mondjuk az is biztos, hogy néha itt a fórumon tudjuk egymást hülyíteni rendesen a sokszor csak vélt tudással :))