Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Amivel én dolgoztam gyantákkal, azoknak csak minimális részében volt xilol. Többségük nem oldotta a poliszirolt. Az aktív hígítók (amik szintén epoxi vegyületek) egy része oldja, és ha éppen olyan van a gyantarendszerben akkor oldhatja.
Meg kell kérdezni az eladót, hogy oldja-e a polisztirolt.  
(elég sok gyanta rendszerrel volt dolgom, mert egy epoxis cégnél voltam nyári gyakorlaton/dolgoztam [#wave])

s7manbs8

Lenne egy egyszerű kérdésem, amit gondolom a tapasztalattal rendelkezőknek nem nehéz megválaszolni. Egy Léptető motoros szíjas hajtást szeretnék felfogatni egy anyagból készítve, kb. mekkora vastagságú legyen aluból vagy acélból, ami mellett nem hajlik meg, hogy az zavarja a hajtást. Mondjuk alu 10mm acél 6mm ?  
A motor kb. 1kg. maximum, áttételes szíjhajtás.

?? Megköszönném, ha valaki mondana tapasztalati adatot. Egyszerűbb lenne, mint megcsinálni, aztán, ha vékony hajlong, ha meg túl vastag drága is, meg megcsinálni is nyilván több idő, drágább.

s7manbs8

A #7997-es képem szerinti módon.

000000000

A 10-es alu biztosan elég.

svejk

Ötleteket várok...
Biztos szereltetek már villamos szekrényt.
Egy 150-200 mm mély szekrényben óriási élvezet a kalapsínes csokikba, relékbe, kismegszakítókba bekötni a vezetékeket.
Általában ez a doboz aljától nem messze van és ide kell bekötni a bejövő kábeltengert.
Ha a szekrény még alacsonyan helyezkedik el, biztos a lumbágó.
Egyszer találkoztam bontás közben egy olyan bakkal, amelyre a kalapsín volt csavarozva és ez a bak dönthető volt úgy 30-40 fokban.
Bedöntve kényelmesen be lehetett a vezetékeket kötni, majd vissza állítani függőleges helyzetbe.
Kereskedelemben nem találtam ilyet, esetleg valami más praktikus ötlet?

43pbwjg8s

Ahogy bodi mondja.
1Kg nem sok.

Rabb Ferenc

Használj 15mm magas kalapsínt. Az is talán jobb mint a 7,5-es [#confused]

ra8nsmk6w

Én nagyképűen érfogót használok már jó ideje. Hozzáteszem az idegbaj ellen. Ha a felépités megengedi érdemes magasabbra helyezni a DIN sint. Könnyebb bekötni is és még alatta elvihetök vezetékek. Dönthetőt én is láttam már, amikor megdöntöttem nem fért hozzá a csavarhúzó, egyébként meg lógott mint a kabátgomb. A megoldás, hogy a szekrényt embermagasságba kellene rakni a lehetőség szerint.Elrettentő példának tudnék mutatni néhány (száz) élelmiszeripari gépet.

Révész Richárd

Szia!
Mennyi kéne belőle?
Egyébként TSTW M5 a megnevezése és OBO gyártja

svejk

Évente úgy 6-8 db... :)
Igazából amit én láttam nem fix volt hanem eldönthető és mindkét helyzetben lehetett rögzíteni.
Utoljára barkácsoltam magamnak két-két 15x40 mm-es "L" alu profil darabból. Középen popszegecset nyomtam bele, a fix helyzetében plusz egy csavarral lehetett rögzíteni.
De azért az korántsem volt iparos :)

Ha van egy zsákkal Neked a fixből akkor azért vennék Tőled egy pár darabot.  

Révész Richárd

Mindig annyit veszek amennyit elhasználok.Ha nem késő hétfőn tudom megnézni van e elfekvő(most nem vagyok otthon)

svejk

Nem, nem akkor venni és is tudok úgy látom van elvileg a Sonepar-ban is.

Révész Richárd

Révész Richárd

me3ua0a6

Szeretnék egy kis mechanikai tervezési segítséget kérni. Nyákfúró szerkezetet csinyázgatok :)
Kocsin szeretnék mozgatni függőlegesen kb 400grammot. 2cm-es mozgás bőven elég. Hogyan lehetne ezt megoldani kicsiben, és olcsón?
Milyen mechanikával lehetne finom mozgást elérni?