Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

43pbwjg8s

Én azt a vízszintes lapot, ami az orsó csapágyazást tartja, azt csinálnám akkorára, hogy a motorfelfogatás is ráférjen. Elférne rajta még egy feszítőcsap/kerék is simán. Akár ovál likban is. Nem jó darabolni. Amit lehet egyből!

s7manbs8

Nagyon jó ötlet, de ez most már megvan ami látszik a rajzon, ezt kell összefogatni.

gsbwxanch

Irigykedem...nagyon szép munka...[#wave][#wink]

000000000

Ez egy jó és egyszerű megoldás!

000000000

Szépen megcsináltad! Én a "Z" tengelyt megfordítanám és a lin. vezetős részt mozgatnám. Nehezebb, de sokkal stabilabb lenne.

iezx50gsm

Köszönöm de nagyrészt kész egységekből raktam össze.

iezx50gsm

Elgondolkodtató az ötleted én mégis az "Y" tengely 30 mm átmérőjű 880 mm hosszú  alátámasztás nélüli lineáris rúdjainak "belógása" miatt aggódom. A "Z" tengely kb. 10 kg lesz marómotorostul.

000000000

Ez a hátránya a zárt lin. csapágynak, nem lehet a rudat megtámasztani, pedig nagyságrendekkel stabilabb lenne. Ha 50mm átmérőjű lenne ezen a hosszon, már acélt is tudnál vele marni, mint én tettem anno a csúszóperselyes gépemmel.

keri

M&V elektronika topikból Xplod http://xplodrocket.gportal.hu/gindex.php?pg=27542335&gid=2731422 " TARGET=_fnew>felvetése, egy gázturbina szívótölcsérének kivitelezése.

Én nem optikailag venném le a méreteket. Mechanikus mérőeszközökkel bőven teljesíthető a kívánt illesztési pontosság. Szükség esetén esetleg CNC-be befogva egy tapintó csúccsal tetszőleges mérési pontot lehet felvenni.

Persze nekem sok tapasztalatom nincs ezzel, de a téma roppant érdekes és van itt elég okos ember aki szerintem tud neked segíteni.

gsbwxanch

Hát igen, marás közben hajolhat.

gsbwxanch

A Z-be milyen átmérőjű rúd van?

000000000

Sziasztok,

Csak egy okvetetlenkedő kérdés: valamilyen repülőmodellhez készül a gázturbina, vagy turbinával meghajtott levegőkompresszorról beszélünk?
Csak a danamid miatt kérdezem, mivel annak olvadáspontja 210-215 C fok, a kompresszor fokozatban a hőmérséklet felmegy 6-700 C-re is az "igazi", a nagy gázturbinákban. Tulajdonképpen ez is elősegíti az égést, a nagy nyomású, meleg levegő.

000000000

Üdvözlet.  
Segítséget szeretnék kérni.  
Nem tudom hogy az M&V elektronikai cég rendelkezik e cnc maró géppel. Készítettem egy gázturbinát , a szívó tölcsér még nincs kész sajnos a rajzon a szívó tölcsér Rádiusza nincs megadva .A kérdés az lenne valami optikai mérővel a sűrítő kerék alakjáról le lehetne venni az R értéket? Ugyanis: A tölcsérben forogna a sűrítő kerék 0.1-0.2 mm illesztéssel.  
Ennek a Rádiusznak ami a tölcséren van belül követnie kellene a lapátok ívét . Az anyagot állom (danamid) poliamid.Van rajz róla.Itt egy link:  
http://xplodrocket.gportal.hu/gindex.php?pg=27542335&gid=2731422  

Köszönöm.

000000000

Az M&V nem tartozik hozzá ,csak bemásoltam a másik topikból.
Csaba