Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Valamit a gyártási időkről, ha mondanál ....

vthgizrff

Ami a képen látható az 32 óra, plusz a mellékidő, fúrócsere, kávészünet meg hasonlók. Vagy ha úgy jobb, percenként 4 furat. Persze ebben nincs benne az esztergálás, ez csak a fúrásra értendő.

4um5b65d

Igen a fúrás érdekelt volna.....
Kívűlről vagy belülről fúrtad. A sorjázás miatt kérdezem. Mert ugye külső fúrással könnyebb, de akkor belül szívás van a sorjázással. Vagy utólag végigesztergáltad belül aztán leszedte a sorját amennyire lehetséges...

vthgizrff

Nem kell sorjázni, hőkezelés után méretre köszörülik.

4um5b65d

Akkor ezt megúsztad....[#vigyor3]

vthgizrff

Nekem is ez volt az első gondolatom, hogyan lesz ez lesorjázva?
De ennél az alkatrésznél pont az a lényeg, hogy a a furatoknál éle legyen.  
Érdekes felvetés az hogy belülről fúrni, erre most hirtelen nem tudom hogyan építenék gépet.

4um5b65d

Ja, így már leesett, hogy végül is ez egy rostély, hasonló feladattal mint a húsdarálóknál.
Ekkora átmérőnél már kényelmesen belefér egy derékszögű hajtás, vagy egy komplett rövid motor.
Talán a legegyszerűbb lenne egy csapágyzott fúrótokmány ami fentről ékszíjjal kapja a hajtást... Már álló henger esetén. De ezt gondolom fektetted és támasztottad.

vthgizrff

Ezt nem gondolod komolyan.  
300mm mélyen benyúlni egy csőbe?  
Ott 5-6 ezerel pörgő fortunával átütni egy 10mm vastag 10.40-es korrozió álló acélt?
Így is azzal küzdök, hogy a 500mm hosszú, két végén megtámasztott, kéregedzett, 20mm átmérőjű vezeték, lineáris golyós csapággyal nem elég merev.

000000000

Tudod Zoli Laslinek kapitális ötletei vannak,
ez a legújabb.:) Nyúljunk csőbe, és belülről
fúrjunk.:)
Ma megint jó ötleteket halottunk tőle, csak így
tovább a Laslie úton!:)

4um5b65d

A merevségét nem ismerhettem a gépednek, így nem tudhatom , hogy meddig tudsz elmenni vele. Az ilyen jellegű belső fúrásra/marásra már láttam működő példát, igaz az egy ipari gép volt.  
A két végén támasztott 20-as lineár valóban nagyon kevés ehhez a megmunkáláshoz....

000000000

Uraim! Ez itt már megint micsoda?!
A következő személyeskedést elkövető illető ki lesz tiltva!!!

7kcyndjdg

Sziasztok, a hétvégi project folytatódik.
Ma kipróbáltam egy pár ügyetlen marást.  
A maró Péter féle 1,5mm fordulat 17000/min., előtolás marásnál 26mm/s, gyorsjárat 180mm/s, fogás 2mm. Anyag 15mm MDF lap. A gép még nincs behangolva kicsit még csörög de kiváncsi voltam hogy jár. A gép max. 350mm/s tud.
Itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=f6s9CgCqySw" TARGET=_fnew>Weekend CNC

bmejdz9nu

Hűha igen jó ez a gép! Gratula!
Úgy toltad neki csak lestem... fogásmélység 2mm? egy 1,5mm-es maróval? Melyik maró ez? Már nem emlékszem?
Végig izgultam a videót, hogy nem törik e el :) A Z előtolást is gyorsnak tartottam... Dehát ment :)
Remélem az 1 élű is már lassan odaér hozzád :) Azzal lehet nagy Z előtolást is mert gyakorlatilag olyan mint egy tökéletes fúró :)

7kcyndjdg

Szia, igen 1,5mm kukorica maróval. Nemtudom kölön beálitani max. gyorsaságokat. Csak 1-et és ez vonatkozik mind a három (négy) tengelyre. Hardweres interpolációt használok. Elég sokat tud, auto referencia, jog, auto zero, tool change stb. Pc-vel USB, vagy COM-on komunikál. Megy PC nélkül is, beolvassa a G-kódot MMC kártyáról.

keri

Hű, te csináltad a vezérlést?
Tök, jó akkor nincs gond a lépés egyenletességgel.