Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Egyébként tényleg, szinte magától leválik róla a salak. Egyszerűen szépen, egy darabban lekunkorodik róla.

4um5b65d

Ja , és a sarok varrattal két módon próbálkozhatsz. Vagy olyan erővel nyomod bele a pálcát a sarokba, hogy az elektróda egy kissé meghajoljon és inkább egy kissé a fűggőlegesen álló vasdarab felé írányítod.  (kb75 százalékban)
De talán jobb ha úgy állítod fel a vasakat, hogy az ékforma lefelé mutasson és akkor a pálcával egy kicsit balra-jobbra felhúzod a varratot. De csak finoman.

4um5b65d

A múltkori varratodnál nem a sietség volt a probléma, hanem túl meredek szögben tartottad a pálcát, azért lett olyan salakos...

ybm4ifb

Remélem az a szemüveg..a látszat ellenére ív hegesztéshez való üvegekkel van ellátva..
Alapbol ezek csak láng hegesztéshez használatossak.
Megprobálhatod a sarok varratot fentröl lefelé is...de nagyon vigyázz az ív távolságra..támazd meg a varrat végét a az elektrodával..ne engedd a salakot lefolyni.
Vizszintessen meg probáld meg az ívelő mozgást..de a haladási irányban ne legyen a két ivelő mozgás közt a távolság nagyobb mint a pálca átmérőlye...mag mérete.
Használj pajzsot!!!!

43pbwjg8s

Köszönöm a tippeket!
A pajzshoz holnap veszek egy uj üveget.
A szemüveg külső védőüvege szerencsére ívheggesztéshez való. Ha nem az lett volna már nem látnék régen, de legalábbis érezném, ugyanis a bőrszinem is mutatja, a szemem eléggé érzékeny műszer.

0gbwyh99

Szia!
Ennél a példánál szerintem emelheted még az ampert mert túl púposnak tartom a varratot , vagyis nem hatolt elég mélyre . Amúgy gratula , csak így tovább , DE CSAK PAJZSSAL !!!!!!!!

knifemaster

Sokat segít még,egy 2-3mm x45 fokos gyökölés.
Egy félbevágott pálca könnyebben irányítható.
Ha túl mélyen nyomod az anyagba,és/vagy rossz szögben a pálcát,a salakot nem tudja kifújni,így zárványos lesz a hegesztés.
Gyakorolj,hogy ráálljon a kezed.
10 pálca nem a világ.:)

http://sdt.sulinet.hu/interaktiv/hegesztes/tananyag/page100916.html" TARGET=_fnew>Gyorstalpaló....gugli bácsitól..:D
Tudom..Degeczi születésű vagyok :)

000000000

Szia!
Csak így tovább a heggesztéssel, bele fogsz jönni, csak sokat gyakorolj. Ha sarokvarratot heggesztesz, adjál neki nagyobb áramot és toldd be az elektródát, hogy az ív ne csapkodjon ide-oda!
Fogadd meg a tanácsomat, vegyél egy automata pajzsot, látod, hova teszed az elektródát és az egyik kezed is felszabadul. Ha egyszer kipróbálod, más pajzsot nem akarsz használni, és áldani fogod a nevemet.

43pbwjg8s

De rendesek vagytok!
Nagyon köszönöm a tippeket!
A pajzs mindenképp! Ez most már alapvető.
Az automatára sajnos mostanában nem nagyon telik, de majd egyszer azt is.
Mégegyszer köszönöm!

KBalázs

Igyekszek minden tanácsot megfogadni, vagy legalábbis elgondolkodni rajtuk. Jövôhéten elkezdem az az anyagokat darabolni, összerakni (majd fotózok is).
Egyenlôre erre jutottam: A súlypontot igyekeztem lenyomni, más idomokat használva,és Z mozgás max 65mm, /ennyi is elég lesz/ stb.
http://www.web-oldal.hu/beis-compo/gp9a.jpg" border=0>
http://www.web-oldal.hu/beis-compo/gp9b.jpg" TARGET=_fnew>kép,http://www.web-oldal.hu/beis-compo/gp9c.jpg" TARGET=_fnew>mégegy,
és volt egy hamvába holt ötletem is.http://www.web-oldal.hu/beis-compo/gp10a.jpg" TARGET=_fnew>ez itt.

Szalai György

Irigyen bámulom a rajzodat!
(Sajnos én nem tudtam magamnak hasonlót rajzolni, pedig sok időt vesződtem vele.)
A képed jobb oldalán látszik három darab háromszögbe rendezett csavar vége és rajtuk az anyák. Nem látom pontosan, hogy mi ott a szerepük, de eszembe jutott róluk valami. Az utólag feszített szerkezet.
(Mikor egy méter körüli darab 40x40x3 zártszelvényt megkongatok és figyelem a hangját. Hosszan lecsengő és középmagas. Azután a szelvényt a két végén befenekelem, a véglezáró lemezek közepén lyukat fúrok, és a lyukakon átvezetek egy menetes szálat, amit a két végéről anyákkal spanolok. Megkongatom, a hang röviden lecsengő és magas lesz.)
Ezt a technikát alkalmazzák némely betonszerkezetek merevségének növelésére is. Azt hiszem a Te esetedben is növelné az áthidaló merevségét és a magasabb frekvenciák felé eltolná a rezonanciapontot. Önzáró anyákkal akár némileg hangolható módon.
Csak egy gondolat. Hogy nálad van-e jelentőssége? [#nemtudom]

ybm4ifb

Érdekes ez a gyorstalpaló..mintha 50m-es körzrtrmbrn készült volna....

ywathzay

Ahhoz képest, hogy nem volt előéleted, elég szép rajzot tudsz készíteni ilyen rövid idő alatt.

4um5b65d

Én ezt a döntött hidat nem értem. Sokkal, de sokkal nehezebb a beállítás. A derékszögekkel könnyebb dolgozni/mérni.

KBalázs

Pedig tényleg nem láttam ezelôtt használható CAD progit, viszont ez találkozott az ilyen progikról alkotott elképzelésemmel. Van pár hiányosság benne, dehát minden nem lehet tökéletes.  
Nem gondoltam elôfeszítésre, szándékom szerint csak bele lesz hegesztve az a 4 menetes szár darab a zártszelvény belsejébe, oldalanként. Az állítási lehetôség miatt van menetes megoldása. Mindenhol ahol nincs szükség állításra, ott hegesztem (sablonban). Amúgy 16 éve nem hegesztettem (akkor tanmûhelyben kellett), csak most hogy vettem erre a projectre egy trafót, próbálgattam varrni kicsit párat, és még számomra is meglepôen jól sikerült, úgyhogy optimizmus mindenek felett. Úgy fest, ha az ember magának csinálja, nem azért mert "kell", egybôl másként megy. (+ most bal-kézzel, mert persze régen jobb-kézzel kellett)
De persze ha jobb eredmény várható elôfeszítéssel, akkor bele tehetek teljes hosszban menetsszárat.