Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy megoldás léptecs hűtőventi felszereléséhez.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.07.30./DSCF1942.jpg" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.07.30./DSCF1943.jpg" border=0>

000000000

Nagyon ötletes a megoldásod, tetszik.

000000000

Festéskor mindent telibefújtál? :)

Miki2

Kiváló ötlet. Az oldalára szerelt terelő lemezekkel a hűtés hatásfoka nagy mértékben növekszik.

000000000

Igen, nem akartam szétszedni.

000000000

Így is elegendő a légmennyiség,a motorok csak langyosak, pedig 3d-marásnál dogoznak becsületesen, főleg a"Z".

000000000

A"Z"dolgozik a legtőbbet,főleg a diszitő marásnál,és sokan ide teszik a legkisebb mocit!szerintem helytelenűl!ezért lehet kapok egy maflást,de a tapasztalatom ez!

robroy007

nálunk 1 Nm-es a z szervója a többit még sose bontottuk ki

ORCA17

Szerintem ezekben a lineáris vezetékekben sokkal több van, mint a CNC gépépítés - (na ezért kapok a kopaszomra[#confused])
Most láttam a rokonnál egy bazi drága fröccsgépet, az is tele van lineáris sinekkel.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

000000000

Egy érdekesség: én úgy tanultam a suliba, hogy a mat feketére lefujt tárgyak hőleadási képessége kicsit jobbak mint a natur fémeseké. A lefestett (egyébb színre kent) tárgyaké pedig rosszabb mint a naturaké (mivel a festékréteg egy kvázi hőszigetelő réteget képez a felületen). Ezért is alapból mat feketék ezek a léptecsek.

keri

Ez így megfelelően pontos és párhuzamos?
Csak azért kérdem mert saját tanulatlan agyamtól vezérelve én is csak így mértem ki, de bizonytalan voltam abban, hogy ez így elegendő e.

keri

Most nézem pontosan ugyan ilyen órám van nekem is :)

keri

A mozgás összes távolságában is Z dolgozik a legtöbbet? Vagy arra gondolsz, hogy folyamatosan mozog össze vissza?

Csak mert nekem nem a megtett úttal és a mozgatott tömeggel függ össze inkább a melegedés.

Szalai György

Az biztos, hogy a műanyag festékréteg akadályozza a hőleadást. A szépen takaró, többszörös festékréteg meg még jobban.
Ezért nem festik, hanem eloxálják az alumínium hűtőbordákat.
Mekkora üzemi hőmérsékletre gyártanak egy átlagos léptetőmotort?
Szerintem az ilyesmik gyári festése sem akármilyen festékkel történik.
A hőálló ezüst, úgy emlékszem  kevésbé rossz hővezető.