Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Nem emlékszem melyik oldalra gondolsz.
http://cid-a35d444abee610b6.skydrive.live.com/albums.aspx" TARGET=_fnew>Itt a megosztandó fotókat és filokat tárolom.
http://www.szocimotoros.hu/" TARGET=_fnew>Ez pedig motoros közösségünk oldala aminek alapítója vagyok.

A Fuji9500-as egy elég komoly gép, amatőr fotósok is szerették, persze már vannak újabbak de a mostani gépek sem sokkal jobbak fotós szempontból.

F8-as blende állásban csökken a kromatikus aberráció, persze ehhez sok fény  is kell ami összességében kicsivel jobb élességet jelent.
A gép adatlapját nézegetve a legjobb makró beállítás a zoom 85-100mm ekvivalens állásánál van. Ilyenkor 4cm távolságból kb 4cm széles területet tölti ki a képet.
Látom a lehetőségekhez mérte, sikerült elég jó makrókat csinálni, ennél már csak előtét lencsével lesz jobb. Az exif információk alapján te is kb. ezekkel a paraméterekkel fotóztál amit én kinéztem.

Még valami eszembe jutott. A fókuszt rögzített gép esetén kézzel állítsad, és akkor biztos az a része lesz éles a képnek amit szeretnél.

ukcge40u

Nekem Finepix s5700-am van, nagyon még nem makróztam vele, de a topicomban készült képek egy része azzal készült.
A Hurco-sok még 2Mp-es telefonképek.
Van már állványom is, és annak idején a fotoszakkörben, még filmeztem 8mm-es feketefehérre, meg hívtam elő negatívokat, meg papírképeket is csináltam. Akkor a színes még drága volt, de cimbinek csináltam 5 éve lagzisvideót... :)
Örült mindenki, hogy mozgalmas lett, nem hánytak be a kamerakezelésemtől, és nem volt statikus az egész... :))

Egyébként van eladó előhívó masinám, békebeli, hibátlan, és rozsdamentes, ha érdekel, akkor írj privit.

Bocs az off-ért. 8)

000000000

Szia!  
Ezeket a képeket kézből csináltam,van állványom, tegnap rendeltem a géphez egy távkioldót.

keri

Távkioldó helyett a 2mp-es késleltetést szoktam használni.

000000000

Erre nem is gondoltam.

000000000

Ez valamivel jobb kép a 3-as maróról.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.07.28/DSCF1913.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Tehát minden átmérőhöz készítesz egy patront.
Fúrótokmány nem volna kényelmesebb? Nem tudom mennyi ütése lehet egy kommersz tokmánynak...

ORCA17

Egyszer már "megköveztek" egy alu darabolási "ötletemért". Makacs ember lévén - vagy inkább csak nem szeretem azt a szót, hogy nem lehet - most egy továbbfejlesztett változatát mutatnám meg.
Nem feltétlen kell követni a példát, de az, aki megvette Tüske nevű fórumtársunktól a tábla másik felét, biztos örült, hogy előtte valaki kissebb darabra vágta a nagy táblát.
A módszer http://www.orca17portal.hu/prezent/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?74.20" TARGET=_fnew>ITT látható
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

keri

Ez még mindig jobb mint amikor a kolléga kézben tartva védőburok nélkül vágott flexes körfűrésszel :)

Amúgy miért nem jó a sima vágókorong? Én azzal szoktam vágni...mondjuk ilyen vastag anyagra biztos elkopna vagy kettő :D

3k74cecek

Alut elég rossz vágókoronggal vágni. Nagyon kenődik. Én is inkább fűrésztárcsával vágom. A flex persze nagyon veszélyes a nagy fordulatszám miatt. Nagyon észnél kell lenni vele. Aztán a tárcsa is keményfém fogú legyen, különben hamar elmegy az éle.

ORCA17

Sima vágókoronggal nem lehet. Azonnal belesül az apró forgács leválasztó felületbe. Meg se próbáld.
Az, hogy veszélyes, természetesen igaz. De melyik forgács leválasztási gépi eljárás nem az. Ezért nem szabad félvállltól venni soha semmilyen forgácsolási munkát. A kézben tartott gépek esetében ez hatványozottan igaz.
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

keri

De Orca úgy látom rögzítve vágott vele, sínekre szerelve. Ez szerintem teljesen korrekt megoldás.

keri

Már megpróbáltam :D
Nekem vitte, igaz csak finoman toltam neki.

000000000

nézzétek meg Varsának egy videoját,hogy mivel vágja!:)))egy szimpla barkács asztali szalagfűrésszel!:))én 40mm-es alu lemezt,kézi vidia betétes kőrfűrésszel vágtam,és hibátlanul!!!

000000000

gép át épités,fejlesztés topic,és 2007-es évjárat!