Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Vagy csak be kell kapcsolni a fényképező gépen lévő "macro" gombot [#eplus2]
Ha jól értettem akkor csak a fúró élét a #5200 számú h.sz.-ban látható tárcsához képest felfelé megdöntve megköszörülted , utána 180 fokkal a fürót megforgatva a másik élét is megköszörülted , de a fürót jobra-balra nem döntögetted ? Ezzel tulajdonképen nem íves hanem sima sík élet adtál neki ?

4um5b65d

Mester Úr, fogadd sűrű bocsánatkérésemet, valóban nem olvastam figyelmesen, bár én dettó így köszörülöm el a keresztélet....
Akkor ezt zárjuk is le hamarjában.....[#wave]

000000000

Igen, így csináltam pontosan.Fában nagyon szépen dolgozik.

0gbwyh99

Köszönöm a türelmedet , végre egy konkrét élezés amit én is eltudok készíteni [#puszi][#vigyor2][#worship][#worship][#worship][#wave]

s5f8tmfv3

Nagyon jó megoldás! Azért az a makró kép a fúró éléről nagyon jó volna.
Hadd kérdezzek valamit: az az eszköz amibe a fúrót fogtad az mi? Valami patronos befogó vagy tokmány? gondolom különböző átmérőjű szerszámok fogadására képes.

keri

Milyen fotómasinád van? Tudok adni pár tippet a makrózáshoz a technika függvényében.

Ha tükörreflexes géped van akkor simán megfordítod a kit objektívet és olyan nagyítást lehet elérni vele hogy a légy seggén a pattanás kitölti a monitorod.

Kompakt gépek esetében pedig olyan közel kell menni amennyire tudsz, megvilágítás körben erős, szórt fény legyen, amit szórt természetes fénnyel, vagy a vaku elé rakott fehér írógép papírral, illetve a tárgy köré helyezett írógép papír fényvisszaverőkkel tudsz elérni legolcsóbban.

Másik hogy stabilan rögzítve legyen a gép, és a fotóalany is. Kézből fotózva nehéz jó makrókat lőni, mert nagyon pici (akár 0,1mm) a mélység élesség tartománya, és kézzel nehéz megtalálni így a kívánt pontot és ott is tartani az exponálás idejére.

És egy kis kedvcsináló: Ezt feleségem fotózta kézből egy kompakt géppel előtét lencsével:
http://fotozz.hu/teljes_kepet_mutat?Foto_ID=148492" TARGET=_fnew>Hangya kristálycukorral

000000000

Azt acélból esztergáltam, a kúlső átmérője:12mm, a belsőt a fúró átmérőjére esztergálom és a fúrót egy csepp pilanatragasztóval rögzitem, amit majd melegítéssel oldok.Ez a szerszám egy 12mm belső átmérőjű furatban forgatható, ami méretre van dörzsárazva és a hasítéknál állítható a kotyogás illetve teljesen rögzíthető is.

000000000

Nagyon jó az a fotó.Ez a honlap a Tied,amire egy másik témánál hivatkoztál?A gépem:Fuji Finepix S9500.Nagyon megköszönöm a tanácsaidat, ebben a témában nagyon járatlan vagyok.

000000000

Ez a fúró 3mm-es, a 6mm-eshez másik szerszámot esztergáltam.

000000000

Ja és a perselyben van egy kenő furat, ebbe Teflon sprayt cseppentek, igy könnyebb forgatni.

000000000

Ez egy pindurával jobb.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.07.26/DSCF1873.jpg" border=0>

000000000

Ez egy 6mm-es HSSCO menenetfúrónak a szárából készült.Ezeket a gépi menetfúrókat mindenkinek ajánlom, három csigában hozza ki a forgácsot a furatból.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.07.26/DSCF1888.jpg" border=0>

ywathzay

Ha elfogadsz egy észrevételt. Alapszabály: köszörűkő oldalán sohasem köszörülünk. Hogy miért tőlem ne kérdezd, de annak idején nekünk ezzel kezdték az oktatást, mikor elkezdünk esztergakést köszörülni.

SquirrelTech

Meglehet azért, mert nem akarták, hogy emiatt robbanjon szét a kő (a tanuló hajlamos lehet durván nekiesni)...
Igazából ott köszörülsz a kövön, ahol akarsz, vagy a leginkább tudsz.
(Ill. nézd meg a gyémánttárcsát mellette: annak nem is nagyon lehet köszörülni a palástján... :)