Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

f7k4ytivb

Én is lemásoltam Varsányi ötletét és mondhatom remekül működik!
Sima sűrűfogú fafűrészlappal, csak kenni kell rendesen. Vágási sebesség: 40 mm aluban kb 100 mm/perc!!!

000000000

majdnem gyorsabban vágja az alut mint a fát!:)))

000000000

egy picurkát ha ha bekened a sima vágo korongot egy kis faggyuval,akkor jobb az eredmény,de a fennt emlitett modszereim, amik nekem nagyon beváltak!:)(Varsa után szabadon)

keri

:))) középsuliban mi is hülyítettük az elsősöket hogy a ráspolyt be kell zsírozni mert akkor jobban viszi az anyagot, a tanár meg a haját tépte mert valamelyik naiv be is kente és csodálkozott hogy nem történik semmi :D

Teaway

Tényleg, ilyen barkács asztali szalagfűrészből mi az ajánlott és mi a kerülendő kategória?

000000000

ez nem hűlyeség,és ki is probálhatod,és elösször nekem is furcsán hangzott,de aztán proba után meg lepődtem az eredményen!:)))de veszélyes modszer az biztos!

000000000

végűl is, mindegy hogy milyen márkáju,mert nem nagy az eltérés minőségben,inkább a fűrész lap legyen minőségi,sűrű fogazásu,és a kenés nagyon lényeges!

Teaway

Köszi, majd figyelek ezekre.

ORCA17

A szalagfűrész természetesen sokkal több dologra is jó - ívek, szögek vágása stb. - de nekem már nincs hely a műhelyemben [#nevetes2], meg ez a tábla elég "nagyocska" is volt(súlyra is).
Ezzel a módszerrel tökéletes lett a felület - derékszög, egyenesség. És hát adta magát a "megvezetés"
http://www.orca17portal.hu/prezent/e107_files/public/1248882484_1_FT74_aludarab_.jpg" border=0>
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

000000000

kitűnő az ötlet ahogy a megvezetést megcsináltad,és egyértelmű hogy egy ekkora táblát egy kis szallag fűrészen képtelenség vágni!jaj de baba az az anyag!!!!:)))van még belőle???

Miki2

Az egyenes vezetőket mivel rögzítetted a táblához?
Persze azon kívűl hogy, mivel rögzíteni kelett.

ORCA17

Szia
Tüske nevű fórumtársunkat kell megiterjuvolnod - tőle vettem. Most Austiában van, csak egy hét múlva lesz itthon.(nagyon baráti az ár!!)[#smile]

ORCA17

Mivel úgy is lesz benne egy-két kikönnyítés, egyszerúen belefúrtam 6-os furatot. Elég volt 3-3 db. Állt mint Katiban a gyerek. Direkt számoltam, 8 menetben el tudtam vágni. Az ugye több mint 2mm-es fogásmélység. Ha nagyon "pipec" akarsz lenni, még megfejelheted egy egyszerű kis menetes "előtoló" szárral, és akkor nem kell hagytkozni a kézügyességre, nem tudod túl mélyen az anyagba engedni. Én ezt praktikusan úgy oldottam meg, hogy a billenőcsap furatát nagyon szorosra csináltam. Megáll bármilyen helyzetben.
Amúgy mikor jössz? Várlak[#integet2]

000000000

köszi,és élek vele!:)))

000000000

Felezéshez állítom be a szerszámot, hogy eggyütt fusson a lin. vezetővel.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.07.30./DSCF1933.jpg" border=0>