Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Jól haladsz a cél felé. Mekkora a T-nútos asztal?

43pbwjg8s

Köszönöm! Igyekszem, de hát... Oyan sok dolog van.
A méret?
Pedig mértem nem is egyszer.... de pontosan most nem tudom megmondani:(
Egész kicsike.
Ha jól emléxem 288x248 (?) valami ilyesmi.
De (bár ez volt a kihajítandó próbaheggesztett váz. Már egész vaskos robosztus a méretéhez viszonyítva és mégis szépen fut (eddig ez) a tengely.
Az eredeti fecskeszárnyas alapján nagyon kis elmozdulásra lett volna jó, így levettem róla (visszafelé kompatibilis maradt!) és feltettem ide.
Felajánlást kaptam a csapágyházak elkészítésére, igy ha megérkeznek ezt a részt befejezem és továbblépek a következő tengelyre.
Először a Z jön, majd az Y-t lövöm be.

6x509vxe

Segitsetek ötletgyárosok!
Hogyan müködik a felnigörgözö gép?
tudja vki?
de ha van egyéb ötletetek,örülnék neki
nem kifejezetten cnc...vagyis dehogynem,a leendö hangszorom alkatrésze lenne:
van egy 1,5mm vastagságu 25mm széles perforált lemezcsik,ami egy lemezhengeritövel kb.75mm átméröjü gyürüvé lett hajlitva,majd összeheggesztve
viszont elég tojásra sikeredett mind a 10db...
jó lenne,ha max 0,1mm-en belül követné a körivet
ehhez kellene vmi eszköz,vagy módszer

KoLa

Szia msteve!
Ha már ilyen precíz munkára adtad a fejed előre kellett volna gondolkozni - heggesztés + 0.1-en belül!? lehetett volna vastagabb anyagból és akkor egy kis egyengetés után készülékbe meg lehet esztergálni méretre de, most már!!?A hengerítőgép mindíg egyenesen hagyja a lemez mindkét végét az alsó hengerek távolságának a felével (amennyiben 2 alsó és 1 felső van)és ez nagyobb hiba mint 0.1 mm - viszont mostmár próbáld meg egy néhány mm-el kisebb valamilyen köracélra ráegyengetni - óvatosan a kalapácsütésekkel mert pillanatok alatt olyan nagy lesz az átmérő hogyha nagyokat ütsz rá hogy ki kell vágni belőle - hegesztésnél vaskalapács a többi résznél gumithasználj - ésamikor jónak látod tedd vissza a hengerítőbe és járasd körbe párszor , nem kell félni kicsit szorítsd meg hogy közbe tojásnak nézzen ki, csak mikor lazítod azt lassan több körön keresztül . ha nem leszjó így akkor dobd ki az egészet a kukába és kezd újra ráhagyással.!!!

KoLa

D.Laci

Én is a spinner - spinning technikát javalom. Kézzel elég sok kupakot legyártotam.

4um5b65d

Ráhúzod egy akkora rúdra a gyűrűt amire éppen csak hogy felcsúszik majd esztergán egy szélesebb csapággyal meggörgőzöd. De előfordulhat, hogy két csapággyal kell, úgy mint a recézési folyamatnál. Ahogy nagyobbodik a gyűrűd, mindig egy picit nagyobb rúdra kell felhúznod. A végén körkörös lesz.
Hátrány:  A meglevő hegesztést kívül belül, még előtte pontosan el kell dolgozni...

6x509vxe

köszönöm az ötleteket.
Igazából én ezt gyártani szeretném
nem nagy mennyiségben kellene,de lehet hogy beválik,és akkor remélem sok darab kell.
ez a hengerités csak egy proba volt,érdekelne,ha nektek kellene ilyen gyürüket csinálni,hogyan fognátok hozzá.
lehetöségem lesz hamarosan avival hegeszteni csögyártó gépen,de nem tudom perforált lemezhez használható lesz-e?

keri

Mert mi ez az alkatrész pontosan?
Muszáj pont így gyártani? Kész és ennél pontosabb csövet megfelelő méretre esztergálni nem lehet?

vthgizrff

Én kiesztergálnék méretre egy csövet, utána azt fúrnám ki. Szerintem másképp soha nem lesz 0,1mm belül. Lehet, hogy még így sem.

vthgizrff

Tulajdonképpen most is így csinálok egy hasonló alkatrészt.

http://kepfeltoltes.hu/090806/DSC02281_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

000000000

Gratulálok Zoli, rozsdamentes anyagból ez
nagyon ütős, komoly dolog! Bőven helye
lenne az "Ezt készítettem a CNC gépemmel"
topikban is.

000000000

Szia Zoli!
Megnéztem a képet, amit belinkeltél, gratulálok, szép munka. Mi lesz ez, valami prés szerü?

6x509vxe

Ez lenne a hangszóró mágneskörének a része.
Számit a sulya is,és fontos hogy perforált legyen,hogy átengedje a levegöt.
A legelegánsabb az lenne,ha a perforált lemezt tudnám pontosan kör alakura hajlitani.
Kb 15 éve javitok hangszorokat.
Rengeteget láttam belülröl
Több darabban láttam nagyon ötletes megoldásokat
és most ezt a rengeteg ötletet szeretném 1darabban ötvözni,a saját fejlesztéseimmel kiegészitve
ezért kezdtem el cnc-vel foglalkozni
és már közel a cél,de van néhány akadály
ez a gyürü az egyik...
ugyhogy köszönök minden segitséget...
ha már tudom hogy kell,teszek fel képeket

vthgizrff

Szia!
Igen, ez egy élelmiszeripari húsprés egyik alkatrésze. Kelett volna az alkatrész mellé tennem egy gyufásdobozt, hogy szemléltesem a méreteit. Ez a tipus, ott ahol a furatok vannak 225mm átmérőben 10mm a falvastagsága, és közel 8000db 2,8mm furat van rajta. Készítettem már olyat is amit 14.000db 1mm furat volt. Azzal készítik a virslit.
Köszönöm Neked is Tíbor, az hogy rozsdamentes acélból van még külön kihívás.
Én kifejezetten ehez a feladathoz építettem a cnc gépem.