Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

hát ha már mű a dolog az már nem az igazi!:))))[#rinya][#rinya][#rinya]

43pbwjg8s

OFFTOPIC!!!!! (engedtessék meg mert csak nem egy könytár a fórum)
ÉLJENEK A SZÉP NŐI CICIK!!!!!!!
OFFTOPIC OFF

4um5b65d

Kinek a pap, kinek a paplan....[#nyes]

4um5b65d

Mindjárt jön Svejk és szétcsap közted meglátod....
Teljesen szétoffoltad a topicot....[#vigyor3]

000000000

vagy eggyik se!:))))jőssz velem szalántára pecázni agusztusba?kicsalogathatod a halakat....!:))))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#szomoru2][#taps][#taps][#taps]

4um5b65d

Annyira még nem látok előre, épp most dolgozom egy 45db-os szökőkút szórófejen. A 45db az kb 5 nap meló korrózió állóból.  És már pedzegetik a 800 db-os megrendelést. Ha ez bejön akkor még toalettre is naptári beosztás szerint fogok menni.

Most jut eszembe, hát még pecabotom sincs.....  
Mivel horgásszak, dinnyével ??  [#vigyor3][#buck]

keri

Köszönöm a válaszokat!
Én tanultam hegeszteni, csak nem tanítottak :)
Fogtam mindenféle hulladék vasat leültem és addig taknyoltam amíg szép varratot nem tudtam csinálni.

Persze még mindig nem vagyok olyan jó mint a profi hegesztők, de ezért általában próba varratot szoktam csinálni ha hagyományostól eltérő a helyzet. Kb. 10cm próbálkozás után legtöbb dolgot meg tudom hegeszteni.

Apámnak egy eszméletlen nagy trafója van amin egyenirányító van és meleg ellenállással lehet a hegesztő áramot beállítani. Elég jó cucc volt a maga idejében, de a mostani praktikeres vasmag keresztmetszettel szabályzott trafókkal szerintem könnyebb dolgozni annak ellenére hogy nincs egyenirányítva.

Nekem egy nem hobbi 130A-es inverterem van. AWI pisztollyal és argon palackkal. Eddig mindenre elég volt, mert 30-60A között bármit meghegeszt.

Legdurvább amit csináltam vele (mondjuk erre a célra nemideális az AWI) hogy kicseréltem a Skodám küszöbét. Ezek után sima szerkezeti anyagok hegesztése gyerekjáték számomra :)

keri

MEg z sem mindegy milyen "szenyező" anyagok maradnak benne.

Pl. ugyan azt a varratot ha Argonnal hegesztem meg, teljesen más paraméterei lesznek mintha CO-val csinálom, pedig csak a védőgáz különbözik.

ywathzay

Miért ne lenne alkalmas az awi küszöbcserére? CO-val talán egyszerűbb, de mivel mindkettőnek patyolattiszta felület kell, utána már mindegy mivel varrsz. Sőt az awi-val pulzálva, egész vékony anyagnak is bátran neki lehet menni.

A bázikus elektróda pl. arra nagyon jó, ha egy meghajtó tengelyt kell meghegeszteni, sokkal tartósabb, erősebb varrat képződik, mint rutilossal. Szerkezeti acélnál tökéletes a rutilos is, ha statikus terhelést visel, de egy dinamikus terhelésnél kifizetődőbb lehet a bázikus elektróda. Az inverternél mindegy, hogy egyen- vagy váltóárrammal használom. Jól bírja.  

A Böhler-t meg kérem ne tessék általánosítani, az egy olyan márka mint pl. az Esab. Nekem van böhler esztergakésem is. (bevallom, ha a nagyapám annakidején böhlerről beszélt, neki is a keményfém felrakó elektródát jelentette) :)
Ha valamit nem jól mondtam javítsatok ki.

000000000

van botom,de szerintem a dinnyés modszer hatékonyabb!:))))[#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps]

000000000

én egyszer,kb 33 éve,a munka helyemen részt vettem egy bohler pálca bemutaton,és mit mondjak,nem semmi volt!:))a svéd mérnők, őssze tőretett egy őntvény szivattyu házat,egy 150-s satut,és hidegen szimplán a volvoba épitett kis készűlékével őssze hegesztette, és láss csodát ujra őssze tőrette őket,és még nagyobb csoda,hogy egy sem ott tört ahol előzőleg!szoval csak ennyit a márkárol.és anno 1976-ot irtunk!

ywathzay

Én nem is kérdőjeleztem meg a minőséget.  
Hamarosan felkereslek prof. Úr. Csak bírjak rá szakítani egy kis időt. Előtte majd csörgök egyeztetni.

000000000

oké,és állok rendelkezésedre!:)))

000000000

Bocs.http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.07.24./DSCF1851.JPG" border=0>

4um5b65d

Nem látok benne semmi különlegeset.... vagy csak én nem látok ??? [#fejvakaras]