Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

ztti28t3n

Azért azt a "Mitutoyo"-t nagyon idézőjelek közé kell tenni! Nekem is van egy ilyen, de azért itt az intelem is: http://www.mitutoyo.com.sg/documents/Imitation%20leaflet%206pp.pdf" TARGET=_fnew>clone
Mindezek ellenére azért tökéletesen műxik. [#wink]

7kcyndjdg

Hát igen, hamis a dolog de tökéletesen működik.

ztti28t3n

Ahogy ezt leírtam, elkezdett bújkálni bennem a kis ördög. Tényleg pontos? Csináltam hirtelen egy mérést. Feltettem a maróra, és megmértem az elmozdulást. Mitutoyo 0: ftp://hunbay.com/BulFeri/Mitutoyo/CIMG2119_small.jpg" TARGET=_fnew>Kép, referencia 0: ftp://hunbay.com/BulFeri/Mitutoyo/CIMG2120_small.jpg" TARGET=_fnew>Kép, noniusz 0: ftp://hunbay.com/BulFeri/Mitutoyo/CIMG2121_small.jpg" TARGET=_fnew>Kép. Eltekertem 3 tizedet: Mitutoyo: ftp://hunbay.com/BulFeri/Mitutoyo/CIMG2123_small.jpg" TARGET=_fnew>Kép, referencia: ftp://hunbay.com/BulFeri/Mitutoyo/CIMG2125_small.jpg" TARGET=_fnew>Kép, noniusz: ftp://hunbay.com/BulFeri/Mitutoyo/CIMG2126_small.jpg" TARGET=_fnew>Kép. Szerintem nem is olyan rossz ennyi pénzért.

svejk

Igazából szerintem itt nem is az abszolute pontosság a lényeg, hanem hogy a mérőeszköz mechanikája legyen precíz kottyanás és szorulásmentes, mivel javarészt csak indikációra használják.

ztti28t3n

Teljesen igazad van. Én is csak indikációra használom. Viszont kiderült, hogy mérésre is elég pontos (legalább is az enyém). Az eddigi ár-érték aránya (ami idáig sem volt rossz), sokat javult a szememben. Néha kellemesen csalódok a "kici kinai" cuccokban [#wink]

000000000

Sziasztok!

Én egy cnc 3D marót és egyben gravírozót szeretnék összerakni !
Tudna nekem valaki segíteni a mechanikai részében?
Mert azzal teljesen nem vagyok tisztában hogy a tengelyek milyen módon vannak illesztve stb.Elöre is köszi!

000000000

4um5b65d

Nem nézted még a kész mechanikákat ?

hduf42fua

Szia gaga1988 !
Az illesztések min. H7 ,mert ha "AHS"vagyis "ahogy sikerül" akkor azzal a géppel a Qtyát sem tudod megdobálni. Én már csak
tudom,mert az enyém épphogy eltelálta szegény ebet.

43pbwjg8s

Bár nem tudtam mérni a munkahenger mozgatásához szükséges erőd, de perhas kicsinyke. Könnyedén tologattam nyitott csatlakozókkal két ujjal.
Egyébként a könyvtáramban az OBI alkönyvtárban van egy kép egy bútoripari légrugóról.
Olcsó, felfogás, csatlakozási elemeket adják vele. Csak meg kell fúrni a hengert felül, alul szintén és ott csatlakozni rá. Egy próbát megér ennyi pénzért.

4um5b65d

Svejk doktor !
A multkor foglalkoztál a kérdéssel, hogy csigahajtást miként lehet holtjátékmentesre varázsolni.
Duplex csiga !  
A pdf 12. oldal alja....
http://gt3.bme.hu/oktatas/BsC/GEAESZ_Szerkezettan/jegyzet/7_hajtasok1.pdf" TARGET=_fnew>ITT...

000000000

Hófehérke:
http://www.engadget.com/media/2006/06/mini-cnc-howto.jpg" border=0>
[#vigyor4]

7vpav5d32

Olyan szüzies[#finom]

PSoft

Megcsinálom Lucifert feketéből,csak küldj egy képet róla!
[#wow1][#vigyor2]