Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Az a fehér valami az szerintem nem zsír, hanem a kompresszor olaja és a levegő párájának keveréke. Ilyen fehér trutyit tudsz leereszteni a víztelenítő szelepen is.
De szokás a levegő útjában egy olajzó egységet tenni ami permetet juttat a levegőáramba.
De egy ilyen alkalmazásnál nem kell ez sem, hisz a henger felső beömlőnyílása szabadon van ott be lehet tölteni egy kevés olajat.
Az áramlási sebesség talán a legfőbb gond.

PSoft

Régebben a volt kollegáim is foglalkoztak pneumatikus rendszerekkel,vezérlésekkel.(én magam nem, csak láttam hogyan csinálják).
A nyomáscsökkentő után mindig tettek a rendszerbe valami kis üvegcsészés kütyüt, aminek a szakszerű nevét nem tudom és olaj volt benne. Azt mondták kell az olajfilmes kenés a pneumatika elemeknek.(azt sm tudom milyen olaj volt).
Én nem értek hozzá,ők igy mondták.

svejk

Ismerem az olaj-viz keverékét, én zsírról beszélek.

0gbwyh99

Nem szeretnék okoskodni , de az én , lejjebb említett munkahengerem BIZTOSAN hogy száraz levegővel műkodik ! Azért tudom ilyem biztosan mert az egész üzem ahol dolgozom (és ahonnan a munkahenger származik) száraz levegővel dolgozik és eggyik gépen sincs levegőt olajjal dúsító berendezés - ha bár létezik ilyen az iparban , de az élelmiszeri iparban nem !!
Az a fehér valami amit Svejk talált az nem emulzió volt hanem kenő zsír ami a dugattyú surlódásmentes működését biztosítja . [#wave]

svejk

Valóban szinte mindig van olajzó,(főleg a forgó gépekhez) de ha csak kimondottan ez az egy munkahenger lesz valószínű elég a zsír.

0gbwyh99

SŐT! Külön levegő szárító berendezés van a kompresszor után és az üzemben is a fő bejövő vezetéken - utána ágazódik mindenfelé .

PSoft

Igazad van István.
Pár hónapja tudtam is egy ilyen eladó szárítót.

svejk

Nálunk a melóhelyen csak egyszerűen fékzsírnak volt mondva, ugyanis a levegős fékcuccokhoz hasznltuk, de már rég nem kaptunk.

svejk

Közben a kollégám felvilágosított, most Renolit HLT-2 használjuk és van is belőle :)
A színe ugyan az a piszkos/sárgásfehér (mint az avas szalonna) mint a réginek.

43pbwjg8s

Mert ott éppen ez a lényeg, a csillapítás. Az ide nem jó, mert attól még hogy ellentart a a tömegnek a csillapítást neked is le kell küzdened.

svejk

Nem ide gondoltam csak eszembe jutott a pneumatikáról hogy nem tudtam hogy működik.

Szedlay Pál

Nagyon jó cucc! Nekem is van. A levegőt harmatpont alá hűti és visszamelegíti. Amíg nem hül 3C fok alá a vezeték hőmérséklete nem válik ki belőle víz. Elötte  még célszerű egy 40-10-1 mikronos szűrő sorozatot is beépíteni.

0gbwyh99

Hát igen , te asszem fogász vagy .? Nem is nézne ki valami jól ha az emberfija fogsorát összeköpködnéd olajjal vagy/és vízzel !  [#guluszem1] Milyen volna a szája Íze ? [#merges2][#vomit]

43pbwjg8s

A hétvégén kimegyek a garázsba és megnézem azt a munkahengert ami nekem van, (lentebb kép róla)hogy milyen méretei vannak. Ha tudok (és megtalálom a halmérlegemet) mérek rajta elmozdításhoz szükséges erőt.

7kcyndjdg

Megjött a két darab 16 dolláros új Mitutoy o [#wink] mérőóra. Köszi a tippet Péter.  
http://www.ecomedia.sk/obr/m1.jpg" TARGET=_fnew>óra1
http://www.ecomedia.sk/obr/m2.jpg" TARGET=_fnew>óra2