Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Üdv. Szigma!
Olyanra gondoltam hogy a zártszelvénybe nagyobb furatot csinálok mint a csavar átmérője , egy kb. 50X6mm-es lapos vasba a lin. vezetők talpaival megeggyező elrendezésű meneteket furkálok és azt befűzöm  a zártszelvénybe (csavar a lin. vezetőn , és a zártszelvényen át a laposvasba )- igy a lin. vezető beállithatósága is adatott ! Előtte , talán , nemártana a zártszelvény két ellentétes oldalát lemaratni (vagy leköszörűltetni) ahova majd a lin.vezető fekszik ?!
Mi van ha az X-nek a vezetői nem a zártszelvény oldalaira , hanem a tetejére kerülnének ? Akkor a lin.kocsik tetejére egy darab zártszelvény , vagy akár mindjárt az Y-hid (esetleg egy lemez talppal) . [#fejvakaras][#nemtudom]

3k74cecek

Ezen ne múljon, Én adok érte oldalanként
0.0000001 Eurót[#wave][#worship][#nevetes1]

3k74cecek

Ne meneteket fúrkálj a laposvasba, hanem két hefttel 8.8-as anyákat tegyél oda.
Arra figyelj, hogy amikor hegeszted, akkor egy csavarral jól szorítsd a laposvashoz az anyát.
A zártszelvényt valóban célszerű sikra maratni ahol majd felfekszik a sín rajta.
A sarkok hegesztésénél a sorrendre ügyelni kell, hogy minél kevésbé deformálódjon.
Meg leginkább legyen pontos a gérbe vágás, hogy ne legyenek nagy hézagok, mert az nagyon növeli az elhúzódást.
A lin vezető szerintem jobb helyen lenne oldalt, mert könnyebb megoldani a porvédelmét.

s7manbs8

Hát ettől nem is ér ma Magyarországon többet a tudás, meg kell becsülni. [#nevetes1]

0gbwyh99

Na , ez nem jutna eszembe soha [#falbav] !
Úgy könnyebb is ! Ha a furat azonos a csavar átmérőjével , akkor ha az anyán egy kicsit jobban áthajtom a csavart és úgy dugom a vasba - már meg is van vezetve !![#taps][#taps][#circling][#worship][#worship][#worship][#wave]

Szalai György

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Tudomany/Principles%20of%20Rapid%20Machine%20Design.pdf" TARGET=_fnew>Megtörtént.

Varsányi Péter!
Kérlek szépen, nézd ezt meg, ha időd engedi.
Ha úgy ítéled, hogy jogilag problémás valamiért, akkor töröld inkább.
Én még ennyire komoly munkát nem láttam.
Köszönöm.

Bicska

Pl. én, ha nem folyadéktól kell védeni a szíjat (nem fröcscenőre gondolok), akkor ilyen ujjnyi vastag zsanért hegesztenék, az egyik felét U-vasra, a másikat a gépváz zárszelvényére....[#wilting]

Szalai György

Én akkor is le akarnám, ha a tudást kapnám cserébe, ami benne van.
Anyagi ellenszolgáltatás nélkül. De nincs hozzá nyelvtudásom, szakértelmem, tehetségem.
Neked van?
Azt nem merem megkockáztatni, hogy én egyedül megveszlek kilóra és fordítsd, de ha verbuválódna egy kíváncsi kis társaság, akik vállalnak némi vagyonközösséget, (mint ahogy már többször előfordult) akkor nem hátrálnék ki én sem.
X értékét mennyire tartod?

e7c897sd8

Ha összefogunk és áldozunk rá, akkor x/n részét vállalom. Mint a "Mach" fordításnál. Angolul sajnos én sem értek megfelelően...

s7manbs8

Nyelvtudásom olvasás és értés szintjén van elég jó, azt hiszem, nyilván le is tudom írni magyarul. Tehetségem azt hiszem szintén van, de lehet nem a legtöbb itt a fórumtársak közt. Szakértelmem, nem vagyok gépészmérnök, csak programozó, de az olyan szakkifejezéseket nyilván meg kell nézni, stb.  
Hogy mennyi az X értéke, nem tudnék ilyet hirtelen mondani, de ha lenne valami értelmes munka, tényleg érdekelne, meg vagyunk itt többen is, ki lehet találni valamit.
Ideje meg senkinek sincs elég persze, mindenre.
Azonkívül van egy angol tanárnő ismerősöm, ha meghívnám egy két pizzára, lehet segítene ő is, remélem.

e7c897sd8

svejk

És ha meglesz magyarul fogjuk érteni?
Aligha...Én nem nagyon látom értelmét..

000000000

Én is Solid works-ben tervezem a gépem. 2008-as Sp3- változat. Már sikerült kifagyasztanom. Nem is egyszer. És nem hardverhiba miatt:)

000000000

Az a documentum: végeselemes módszerekkel vizsgált vázmodellek. A solid works-ben, pro engineerben, catia, inventor, mindben van valamilyen véges elemes vizsgálat, de mind annyira egyszerű problémákat kezel. Ezek valami speckós programmal dolgoznak.

Ami a bajom vele, mint általában a végeselemes módszerekkel, teljesen elvi az egész! (Nézd meg a modelleket sehol egy heggesztés, sehol egy csavar!!!!!)

Arra viszont tökéletes, ha valaki ki akar merevíteni valamit és le akarja szimulálni, hogy ha ide teszek egy bordát, akkor hogy alakváltozik, ha oda akkor hogy csavarodik!

Erre pedig minden 3d-s tervezőrendszer képes.
A solid works a Cosmost használja beépülő modulnak. Nem titok, az egyik legnagyobb múlttal rendelkező végeselemes szoftver.

0gbwyh99

Az enyém sima 2007-es sp0.0 , és tők jó !
[#eljen]