Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Tök egyértelmű a dolog. A kúp is be van csapágyazva a fekete "vazsdarabba" és külön csapágyazva a patron befogó a kúpba.
A fekete acélt pedig muszáj rögzíteni elforgás ellen. Szerintem még a feszítés is meg van oldva, igaz nem 100%-os módszerrel, de van ott egy excenter csonk a kúp alatti részen. Legalább is úgy néz ki mintha nem egy tengelyen lenne az alsó szíjtárcsákkal.

4um5b65d

s7manbs8

Az egy elektromos és kémiai úton működő gravírozó tű, mi nem érthető belőle ?

4um5b65d

Ja, hát így már majdnem érthető......[#crazya]

s7manbs8

Mire vagy kiváncsi, a működési elvére ? Vagy az angol miatt nem érted ? De lehet hogy én még annyira sem értem mint te.

4um5b65d

Az angol miatt nem értem a működési elvét, persze lehet, hogy előbb fogok rájönni, mint hogy megtanuljak perfekt angolul.

s7manbs8

Nem túl hosszú a szöveg, vagy 100 szó, szótárral megy ? Nekem is van benne vagy 10-15 ismeretlen szó, vagy pedig nem tudok esztergálni.

000000000

A stencil papir olyan kulonos dolog ami LYUKAS (atjarhato) lesz ott ahol mechanikai behatas eri...a lyukakon regen a tinta folyt at amikor papirra stencilztek valamit (sokszorositas cimen)  
Azaz volt egy feher lap  
Azon a stencil papir a masolni valoval
(pl gepirassal lyuggatva a stencilt)
Azatn a stencilt megkentek tintaval
es a tinta lyukakon atfolyava "nyomtatott" egy masolat peldanyt...a tintzas utan a kesz nyomat kivesz es orul...

Aztan megint ures pair megint tintazas.

Egy stencilrol tobbszaz peldanyt is lehetett sokszorositani. Persze nem ekzezl adgoltak tintaztak, hanem kis tekeros stencil geppel.

Amit a Kádár rendszerben nem is birtokolhattak magánszemélyek legalisan, cegek is csak szigoru szamadassal...

Ilyen stencil gepen keszultek pl. a 80-as evek szamizdatjai amiket anno Magyar Balint, Demszky Gabor es sokan masok irtak-terjesztttek...
az arra fogekonyak koreben.

Nos ez garvir annyitcsinal, hogy tinta helyett aramot folyat at lyukakon es igy a lyukak helyen
a fem megmarodik...es letre jon a masolat gravir szeruen...

4um5b65d

Köszíííí, de jó hogy sokan vagyunk itt a fórumon. Mindig van valaki akinek vannak infói az adott problémáról.
[#worship]

000000000

Van e valakinek tapasztalata az epoxigránittal? Angol leírásokat találtam, a kérdésem a következő lenne: gépágynak jó, vagy akár pl orsó felfogatást, csapágyházat is lehet belőle önteni?

000000000

Ez nagyon jó ötlet lenne.Hol lehet itthon ilyesmit kapni,és milyen árban?

000000000

http://www.cnczone.com/forums/showthread.php?p=273998#post273998" TARGET=_fnew>561-es hozzászólástól lefelé érdemes olvasni

Én se tudok semmit, de érdekel a dolog:-)

000000000

4um5b65d

A gépágy alatt mit értesz, a csúszóvezetéket, vagy csak magát az öntvény váz részt?
Na csak azért kérdem, mert a vázat betonból talán lényegesebben olcsóbb lenne kiönteni, a csúszóvezetékeket meg gondolom köszörülni kellene.

000000000

Ha jól értem, a csúszóvezetéket, a precíziós alkatrészeket külön szerelik fel, vagyis ilyenformán gépváz. A beton hibája, hogy nem lesz ennyire homogén és szívós.  
Ha jól tudom (nem biztos)a sieg x2 komplett váza, alkatrésze ez az epoxy granite, vagy epoxy concrate nevű kulimász...