Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Van nekem egy "gyári komplett(?)" SKF lináris... ilyen itthon...(25-ös)
Ott az feszítést csapágyanként egy hernyócsavar... csak egyik oldalról...
Annyira jól be lehet lőni, hogy csak hosszába tud menni azaz forgatni már nem lehet...

0gbwyh99

Üdv. Péter!
Nagyon baba i kis Rexroth orsó[#worship]
Azt tudom hogy vannak 'gyári állithatós komplett' , csak ennél a beszerzőnél nincs . Gondoltam jó lesz a 'sima' is [#sir]

0gbwyh99

Üdv. rc!
Kösz , ez jó hir , bár azt hiszem az állithatós változatú házakba más tipusú csapágyak mennek . Mindegy , megpróbálom - lesz ami lesz [#wave]

000000000

Ugyanaz a csapágy való mind a két házba.

bmejdz9nu

Ahogy RC írja... Nincs különbség...

0gbwyh99

Akkor nyugi van nálam , majd csak kitalálok valamit [#fejvakaras]

000000000

Ez ugyan nem a mi ötletünk, de tetszik...
http://www.gportal.hu/portal/e3n-eszterga/image/gallery/1198945171_14.jpg" TARGET=_fnew>fortuna valamicsoda

s5f8tmfv3

Ventillátor?[#confused]

000000000

Neeem, hanem gyorsfordulatú fej, a főorsóról meghajtva és a rács védi a fortunaáttételt a forgácsoktól.

s5f8tmfv3

Aha, már értem miért a két ékszíj. Trükkös!

000000000

Őszinte leszek, ne röhögj nagyon... én nem értem:-) Vicc nélkül, pedig ugye én tettem be, de azóta sem értem 100%-an, hogyan van az, hogy hajt a főorsó és ez a fordulat hogyan adódik át a kúpba??? épített fortunának.

000000000

(vagyis nem értem, hogy a főorsó kúp forog és hogyhogy nem csap pofán ez a miskulancia, mondjuk 900 x percenként:-) )

s5f8tmfv3

Szerintem jól látod, a kúpba van becsapágyazva a patronbefogó, a főorsó hajtja a hozzá közelebb lévő tárcsát, onnan egy gyorsító áttétel van a közlőkerékre, majd még egy gyorsító vissa a szerszám felé. Gondolom én...

s5f8tmfv3

Tuti hogy a holmi le van rögzítve valahol, különben jó kis vihart kavarna :)

000000000

Ezt én nem értem, szerintem egy halott ötlet a szijfeszítés megoldhatatlan művelet