Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Amint Péter megküldi a felhasználónevet és a jelszót teszek fel képeket az enyémről is. Bár az még nincs kész teljesen.

4um5b65d

Jópofa összeállítás, hol is lehet hozzájutni ilyen HD-hez?  És mennyiért is?  :)))

2vkx6unz

Talán Varsányi Péternek van még 14-es komplett hajtóműve, talán ad el belőle. Utoljára 390 EUR+szállításért láttam az E-bay-en 14-es HD-t motorral és encoderrel. Most csak 1 darab 20-as használt van 1054 EURO az ára, meg persze HD-alkatrész 400-1200 EURO közötti áron mérettől függően bár ezek mind nagyobbak.

4um5b65d

Köszi, amindenit van ám ára a cuccosnak.....Na akkor tekerhetem tovább kézzel a mákdarálót :))))))

2vkx6unz

Kaptam jelszót így feltöltöttem egy fotót a forgatóról és a motorról.
Íme:
http://cnctar.hobbycnc.hu/skatona/Motor.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/skatona/Forgato_1.jpg" border=0>
Sajnos a forgató tartószerkezete még hiányzik...

bmejdz9nu

Ezeket a HD és forgató dolgokat miért nem a 4. tengely és HD topikba teszitek?

bmejdz9nu

Baba lesz! Arányos....

bmejdz9nu

Én itt a tokmány súlyát sokallom a 14-es HD-hoz...
Azaz szerintem egy kétsoros csapágy tokmány feltámasztásnak azért jó lenne... vagy nem?...:)

dg8n4i8x

Szerintem is! Én még a pici tokmányhoz is raktam egy csapágyat pluszba...

bmejdz9nu

Túlzásba vitted :) Elbírta volna...
Én úgy tervezem, hogy M12-es menetet vágok direkt a HD-ra... egy 12mm-es csapágy belső gyürűt ragasztok és felteker a tokmány ... kész :)
(kis tokmány - 50mm-es - azaz olyan mint a tiéd)

2vkx6unz

A tokmány egy 4 pofás 80mm-es tos tokmány max1,5 kg. A HD-hajtóműben két O elrendezésű ferde hatásvonalú csapágy van ha hinni lehet a rajzoknak. Szerintem elbírja. A szingapúri fickó megoldása is kb. ilyen volt, csak ő egy léptetőt használt nem szervót.
Ha nagy dolgot kell befogni akkor egyébként is meg kell támasztani a másik oldalt egy csúccsal.
Péter én a helyedben nem vágnék menetet a HD tengelyre egyrészt mert kemény másrészt meg szét kellene szedni a megmunkáláshoz.
Mint moderátor átteheted a forgató topic-ba mert valóban ott jobb helyen lenne.

bmejdz9nu

Az van benne... 2 ferde...
Végül is igazad van...
Szerinted edzett a kimeneti tengely? Szet nem szedem az tuti :) úgy ahogy van gondoltam a menet metszést...
Mint moderátor sem tudom átteni ezeket...
Max. ti újból = (vágólap stb...) stb... megírjátok... ezeket iit pedíg törlöm...

4um5b65d

Péter, még ha késsel vágod a menetet az orsóra is és a furatba is akkor is nagyon ott kell lenned a top-on ha azt szeretnéd, hogy fusson is az a tokmány. Metszővel ez halálraítélt dolog. Próbáld csak ki egy puhább anyagnál, hogy mennyire is fut egy metszett és egy fúrt menet amikor összerakod őket.

bmejdz9nu

Szerintem, csak a tokmány-HD tengely derékszöge számít...(azaz 90.00 fok)
Arra lenne a 12-es ütköztető gyűrü egy olyan átm. csapágyból aminek a furata 12-es...
A menet persze nem lesz centrikus...
De a kész "tokmányosított" HD-t... azaz annak a pofáit a végén úgyis be kell "köszörülni" saját magának a maximális körfutás pontosság miatt...