Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Neem, szerintem alfcoder az orso liearizacios tablazatra gondolt a Mach-ban.

Motoros

Igen..meg a terhelhetősége is nagy a kis mérete (13 mm) ellenére. Hasonló tűgörgőst lehet kapni (Tech-Con) 4000ft körüli áron de abba bele van köszörűlve a 6 mm-es rúdhoz való profil..ami kis Z tengelyhez is jó..csak drága.

0gbwyh99

Ha valaki fel tudna rakni egy pontos rajzot hogy milyen formájúra faragjam azt az ekcentert , nagyon nagyon hálás volnák . Még annyit hogy 80 milis Z-tengely mozgatást szeretnék vele végezni .

0gbwyh99

Szia Lámpás!

Hogy is gondoltad azt ? A MACH-ban hová lehet ilyesmit be tenni ?

Motoros

Van olyan is?? Én a saját ötletemet csak viccnek szántam...lásd: szmájli.
De ha belegondolsz nem is akkora hülyeség.

yuagaci9g

80 mm hez jo nagy karika kell,
Szerintem a cardoid alak megfelelobb, ez nyujtottabb elmozdulast ad.  
Igy szerkeszd meg:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Cardioid30.gif" border=0>

0gbwyh99

Elnézést ha bénázom, de most látok ilyet életemben először ! Hogyan szerkeztedted ezt ? mik azok a kis körök ? Légyszi elküldenéd ezt nekem DXF vagy valamilyen AUTOCAD formátumban ? Nekem ACAD 2004.-es verzióm van . Az a MACH orsó linearizációs táblás dolog is érdekel .
Köszi szépen !!!

0gbwyh99

Ok , meg van , a WIKIMEDIA-rol töltödted le . A MACH táblázat azért továbra is érdekel !!

3k74cecek

Sajnos ez a kardioid alak nem ad lineáris elmozdulást az elfordulás függvényében.
Ehhez csigavonal alakú tárcsa kellene.
Ráadásul nem szükséges, hogy a tárcsa szimmetrikus legyen. A visszaeresztés megoldható a tárcsa visszaforgatásával, így jobb felbontás érhető el.
A legegyszerűbb mm papíron kiszerkeszteni, illetve hogy a kaptafánál maradjak, CAD-ben megrajzolni.

000000000

haat ha egyenes aranyossagot akar az emberfia
az elfordulas-emeles kozott es allando eroszuksegletet ... akkor az gondolom a lejto feltekerve a palastra...

sasi

Szia István!
Az excenter semmi mást nem csinál, mint a Z tengelyt alsó (munka), vagy felső pozícióba állítja. A piros miltac kapcsolók az excenter alsó-felső állását érzékelik, tehát ez a megoldás nem tartalmaz automatikus magasságszabályozást.  
Figyelembe véve az igénybevételt, a támasztó csavar végéről elég leesztergálni a menetet.
4 Nm-es motorral, közvetlen hajtás esetén, 10 mm-es excentricitással -20mm lökethossz- közel 40 kg-os Z tengely emelhető meg…
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/excenter.jpg" border=0>
tomas #3290 [#eljen]

crgs7u9wg

azonban ha a vegallas-kapcsolok helyett egy egyszeru szervo-potmetert teszunk be, akkor a vezerlo program maris tudja, hogy hol vagyunk a z tengelyen es maris lehet, ha kell! linearizalni ill. automatikusan allitani a magassagot...

3k74cecek

Nem a palástra, mert abból a menet lesz, nem pedig az excenter. A forgástengelyre merőlegesen kell "feltekerni" a lejtőt, abból lesz a spirál tárcsa.

4um5b65d

A spiráltárcsa is menet....csak annak az a neve, hogy síkmenet :))) Ha valakinek épp ilyenre fáj a foga akkor egy kibuherált esztergatokmány tárcsája épp megfelelő a célra....

000000000

A masik "iranyba" ...es akkor excenter :-)