Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Megjegyzem, hogy egyetértek persze a tuti biztos encoder jel feldolgozás fontosságával... ez a lelke egy vezérlésnek... de itt ennél a "tekerőnél" talán egy egyszerűbb megoldás is elég volna...

bmejdz9nu

3vv2btrhv

vedd meg és másoljuk le

HJózsi

[#wink] Hát Péter , itt az ideje ... ehhez a kütyühöz a Mach3 már aprópénz ... Sikerül egyre jobban kidomborítanod a WinPC-NC hátrányait ... [#eplus2]
Ha átturbózod magad Mach-ra, az a topik sem fog kihalni jövőre ... [#nyes][#nyes][#nyes]

bmejdz9nu

Az ami lehetetlen... persze sose mond, hogy soha... [#hehe]
Viszont a WinPC-NC tud olyat ami 10x jobb... tahát... dög..meg a kerék... ha ezen múlik.
De írok a Lewetz-nek, hogy sürgőssen csináljon valamit :)
De a német Ebay-on is árulnak egy ilyen tekerőt - kompletten - és írják... WinPC-NC... na ennek még utanna járok a német fórumon...

bmejdz9nu

Nem lehetséges, mert drágább lenne...

3vv2btrhv

bmejdz9nu

megcsinálom magamnak, mert nekem csak 200Ft-os az órabérem... hobbyban, magamnak. [#vigyor2]

3vv2btrhv

és akkor miért nem forgalmazod ??

bmejdz9nu

én hobbysta vagyok... másból élek... tudod...
Ha mégis csinálnák akkor egyszerre 100 db-ot...akkor lenne piacképes az ár... de "Mach-om sincs" ... [#vigyor]

svejk

Ez lesz a Te barátod:
LS7084

svejk

Ez lesz a Te barátod:
LS7084

000000000

Így van! http://prism2.mem.drexel.edu/~paul/thrustTester/ls7084DataSheet.pdf" TARGET=_fnew>LS7084 pdf
Egyből azt csinálja ami neked kell (Step/Dir kimenet)...

000000000

Péter!
Ha érdekel még a téma, egy sima 7474-es D flip-
flop IC-vel is megoldhatod, alapfokon. Annak
idején csináltam ilyet, egy ilyen IC csak 20 Ft.
Kézi tekergetéshez tökéletes, amikor úgyis
a szemed a visszacsatoló.:)
Majd nézek egy kapcsolási rajzot is.

svejk

most nézem csak ennek a tekerentyűnek az adatlapját...
A 25-öshöz sima ügy az cél IC, vagy akár egy két kapu, de milyen értelmetlennek tűnő kimenete van ennek a 100-asnak???
Kíváncsi vagyok mire jó egy ilyen kimenet...