Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

milyen modulú fogasléc?

yuagaci9g

Szijas gep famegmunkalasra, dekor celra nagyon jo, mert gyors es csendes.
 Fogaslecet kotelezo elofesziteni, maskulonben nem biztosithato a jatekmentesseg az egesz hosszon. Nameg jo zajos, epp az elofeszites miatt.

yuagaci9g

MDF et vagni csak hatos maroval szoktam, sokszor meg ehez is kicsi a maromotor. Ha erre akarsz vetemedni, vegyel legalabb 2 KW-os motort. (Az EZ Routeren is negy loeros moci van.
Es ami meg megjegyzendo, a Mach-al mindig beeg valahol az anyag, mert nem allando a sebessege,  
Ha ``Exact Stop``-ot hasznalsz, megall a vonal vegen, ha nem hasznalsz, akkor viszont csunyan lekerekiti a sarkokat nagy sebessegnel.
Figyeljetek meg az EZRouter Mach-al arulja a gepet, de a videokon kis ugyes dosos program hajtja, mi lehet az? mert az allando sebesseggel szant.

bmejdz9nu

Mi az, hogy nem állandó? Egyenesbe vagy ha ív van? Ezt kifejtenéd?

2nbj3n5m

Lámpás megkaptad a levelemmel küldött programot?Janko

yuagaci9g

yuagaci9g

2nbj3n5m

2.5MB-t küldtem.Oda fog érkezni időbe.
Janko

yuagaci9g

Igen, pl. ha iv van.
Szoval repesztenie kene folyamatosan, nem lelassitani a kanyarban.

000000000

Nem tudom megnyugtat-e, de nalam egy magasabb arkategoriaju, ipari cnc is lelassit kanyarvetel elott... Nekem is banatomra...

bmejdz9nu

... és nem lehet a sebességet a Mach-ban a körre azaz a szögre állítani?
A WinPC-NC-nél (mind fajtája) azt be lehet állítani, hogy mekkor az a "szerszámszög" eltérés amikor használja (ismét) a gyorsítási értéket azaz lassuljon.. Mert ugyebár 90 fokot bevenni a szerszámnak és gépnek már nem lehet (full gázzal:)... de az azt jelenti, hogy pl. (beállítás lehetőség) hogy egy 30mm-es kört lasabban egy 100mm-est gyorsabban fogja... tehát ha van egy 100x200mm-es ellípszis (ha a gép is tudja) akkor az azonos sebességgel fogja csinálni, de ha van benne egy 10mm-es "pup" akkor a pupnál visszavesz...

lehet, hogy a Machb-an is ezt lehet konfigurálni...?

000000000

De lehet, és már volt téma régebben ez is (még képet is linkeltünk, hogy hol)!

bmejdz9nu

De akkor nem értem lámpás gondját...? Te érted? Az azos sebességtartáshoz... vagy a gépe túl lassan gyorsul? Akkor ez lehetséges?

000000000

Lehet beállítási finomhangolási gond, vagy amit írsz...

gvox

Üdvözöllek Lámpás!
Ha repesztene a kanyarban az sok szerszámba kerülne...
A gépvezérlők finombeállításával ideális állapotot állíthatsz be majdnem minden vezérlőn  
A winpc-nc a pcnc, acncgraf..és atöbbiek is lehetővé teszik az egyenesvonalú mozgástól eltérő szögben történő továbbhaladás esetén a rampen profil belépését (lassítás-gyorsítás) a szögéték modosításával határozod meg mikortól lépjen be a rampen. HPGL esetén de más programoknál az ívet apró egyenes szakaszokból képzik , a szögeltérés finomításával beállítható egy elfogadható állapot