Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

eivmhrm04

eivmhrm04

bmejdz9nu

Hűha ezt sem adják ingyen... de akkor itt jobb...

yuagaci9g

Felepiteseben nagyon hasonlit az en egyik gepemhez, azt hiszem a ``12-es mehanika``,  
csak egy ilyen konstrukciohoz az a kis Kress nagyon halovany.
Jol tudom, mert mar evek ota nyuzom.
A szijas hajtas famegmunkalasra tokeletes, bevalt.

bmejdz9nu

egy ilyen gépnél, egy ilyen bordásszíjjal mekkora visszaállási pontosság érhető el? Erő hatására.... ilyen hosszban nem nyúlik? vagy mennyit? van rajta vagy 2-4 méter összesen egy írányba... gondolom (oda-vissza)

yuagaci9g

A szij a ket vegen rogzitett, 1.5m, acelbetetes, elofeszitve, gond nincsen vele. A homerseklet valtozasra viszont erzekeny a gep, mert alu vazon van es most kb. 8-10 fok van a muhelyben; ilyenkor ha jot akarok, megfeszitem kicsit.  
Visszaallasi pontoosagot nem mertem, de sokszor hasznalom 10mm-es plexi vagasra, harom atmenetbol; a vagasi feluleten nem latszik lepcso, szep sima.

yuagaci9g

A szij a ket vegen rogzitett, 1.5m, acelbetetes, elofeszitve, gond nincsen vele. A homerseklet valtozasra viszont erzekeny a gep, mert alu vazon van es most kb. 8-10 fok van a muhelyben; ilyenkor ha jot akarok, megfeszitem kicsit.  
Visszaallasi pontoosagot nem mertem, de sokszor hasznalom 10mm-es plexi vagasra, harom atmenetbol; a vagasi feluleten nem latszik lepcso, szep sima.

bmejdz9nu

Lámpás... olvastad a #2268-et?

yuagaci9g

Ez nem megoldas, csak a feszultsegek eroviszonyat borogatod, attol a csavar szakad am!

4mjnxdwuu

hali,
mekkora a felbontása?? moci??
azzal a kress-el menyit tud ? / vágási sebesség, mélység? pl 8-as maró MDF-be?

yuagaci9g

A felbontasa nagy, tul nagy a pontossagahoz, ami nem jobb a tized mm-nel. Itt minden osszeadva, elhajlasok, nyulasok, szerszamgep befogas, korulmenyek, szoval jol hasznalhato a dekor iparban. Ha megegyszer csinalnam, talan nagyobb motorokat kapna, de a megvezetes bevalt, a meghajtas az adott celra tobb, mint eleg.
F5000-el tud szantani, csak a Kress birna erovel.
Konkret kerdesedre; 6-os marot hasznalok MDF-be, 8, max 10 mm melyen 1200mm/perc a vagas.
Faragas valtozo melyseggel 30-as V maroval 1500mm/perc, mert turelmetlen vagyok.
Olyat, hogy lepesvesztes, meg nem hallottam.

4mjnxdwuu

köszike.
és mekkora az a túl nagy felbontás???

eivmhrm04

Én most rendeltem egy 1050w os kreszt.Az remélem fogja birni.Lámpás akkor azt mondod nyugodtan gondolkozhatm a szijas meghajtással.Az y kétoldalt 25mmm es szij,hossza 2,5m /tehát 5m hosszu kell.Vagy bajlódjak inkább a golyóssal?Csak azt nagyon kell védeni a portól.

eivmhrm04

Már mint egy oldalra 5m.A gép 2.5m/2m lesz majd...

4mjnxdwuu

miért akarsz 2* szíjjat felhasználni, ha a fele is elég??? Szerintem felesleges végteleníteni, kifeszíted és kész...