Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Semmi gond, csak csinald rovidebbre az ekeket!

yuagaci9g

Semmi gond, csak csinald rovidebbre az ekeket!
Az elezes, meg mint a keseke, holkeres.

bmejdz9nu

Már mire gondolsz? Rövidebbek, keskenyebbek nem lehetnek... így is acélból vannak... át kell vinni az erőt... rezonancia mentesen...
Az ékek pedíg a szélességből adódóan kell magasnak is lenniük, hogy a gumi pont elférjen, pont bezáródjon...
Sajnos ezzel a szerkezettel +60mm-et van kijebb a Z-tengely.... legyengítés szóba sem kerülhet... :)

A Z- tengely valamivel szlesebb és így mechanikalig "rátakar" a szerkezetre... tehát az ékeknek még laposabban kellene emelkedni... de ez gyengítette volna... így van egy kis záródási hiba... ezt takarja...

Ez már a harmadik változat... :) először kisebbek voltak az ékek... másodszor nem elég magas... :) Szóval tök.m ki az egésszel... :) hogy erős is legyen meg vékony is... azaz optimális... nem egyszerű... nekem.

bmejdz9nu

Már mire gondolsz? Rövidebbek, keskenyebbek nem lehetnek... így is acélból vannak... át kell vinni az erőt... rezonancia mentesen...
Az ékek pedíg a szélességből adódóan kell magasnak is lenniük, hogy a gumi pont elférjen, pont bezáródjon...
Sajnos ezzel a szerkezettel +60mm-et van kijebb a Z-tengely.... legyengítés szóba sem kerülhet... :)

A Z- tengely valamivel szlesebb és így mechanikalig "rátakar" a szerkezetre... tehát az ékeknek még laposabban kellene emelkedni... de ez gyengítette volna... így van egy kis záródási hiba... ezt takarja...

Ez már a harmadik változat... :) először kisebbek voltak az ékek... másodszor nem elég magas... :) Szóval tök.m ki az egésszel... :) hogy erős is legyen meg vékony is... azaz optimális... nem egyszerű... nekem.

yuagaci9g

Arra gondolok, hogy az ekeket ne balta fomara elezd, hanem mint a borotvat, holkeresen, valojaban kepezd le a nyilo gumi altal rajzolt vonalat. Hamarabb fog zarodni. Guminak meg valami rovidebb emlekezetu kellene, de erre nincs otletem.

yuagaci9g

Arra gondolok, hogy az ekeket ne balta fomara elezd, hanem mint a borotvat, holkeresen, valojaban kepezd le a nyilo gumi altal rajzolt vonalat. Hamarabb fog zarodni. Guminak meg valami rovidebb emlekezetu kellene, de erre nincs otletem.
Percek ota probalkozom elkuldeni ezt az uzenetet, de azt mondja``Nincs ilyen forum``, pedig tudom, hogy van![#csodalk]

000000000

A nyilásnövelésnek és zárásnak ezt a módját a női puninál semmi sem csinálja jobban! Ezért ezzel ne kísérletezzetek mert ráfáztok a surlódás miatt ami ugye ott kizárt. Gondolkodjatok inkább a tangóharmunika ill. csúszózsalus módszeren melyek  a komoly nagy gépeken láthatók.

bmejdz9nu

Gyötrelem ma a fórum... vasárnap... sok-sok ingyenfórum fut ilyenkor az SG-nél...

Hát tudom mire gondolsz... de nem tudom megcsinálni BF20-al... CNC meg ugyebár nincs még... így marad a "hiba" de ez legyen a legkevesebb bajom... :) Örülök, hogy eddíg eljutottam... nagyot szop.am vele... :)

bmejdz9nu

Védelem lehet harmonikás, szallagos (körbe fut), labirint... mind végig gondoltam...

A harmonika ronda és piszok ragad rá, nem porszívózható, fujatható... Fémből zsalus az ok. lenne de azt megcsinálni ekkora sebességre... hát... nem tudom...

A legjobb lett volna a labirint (surlódás mentes)... ezt használják a nagysebességű gépeken... persze ez még nem az... :)

Ezt persze zsírozni kell belülről, de nem veszélyes...

bmejdz9nu

Jó lett volna erre írányuló tapasztalat... de csak (tangó) harmikásokat láttam... de azt nem akartam.... a helyigény miatt sem...

000000000

Mi szétkaptunk egy nagy gépet kevlár harmunikákkal amelyek mocskosak, zsírosk voltak de belűl a sínek patyolat tiszták. A tépőzáras harmunikákat pedig viszonylag könnyen lehetett lekapni. Csak ezért mondom...
Ha pedig gumirésbe valami mégis bejut akkor ott "megfogan" a kosz, a por, a rozsda stb. Azt takarítani pedig még nehezebb. Én szívesen hajtogatnék harmunikát de nem tudom hogyan kell, mert az ára,- gondolom- nagyon húzós lenne..

sasi

Némi origami ismerettel a harmonika készítés megoldható, csak legyen hozzá türelmed…
Egy nyíregyházi fotóművész, Soltész István fakameráihoz a harmonikákat (is) maga készíti, művész szinten,  
http://www.argentumcamera.com/_magyar/html_oldalak/manufaktura.htm" TARGET=_fnew>melyet itt megnézhetsz.

4mjnxdwuu

Helló,
Ha ilyen megfelel, akkor http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/porvedo/" TARGET=_fnew> itt találod sorszám szerint nézd.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/porvedo/Foto-00931--.JPG" border=0>

bmejdz9nu

Lámpás felvetette, hogy ha acél lineáris vezetőket használunk alu profilokon (ill alun.) akkor a hűtágulás elég különböző a fémeknél - deformációhoz vezethet...  
Ebben van valami... sőt! Ha pl. nagy sebességű a gép és pl. melegszik (változik) a vezetés, vezetési rendszer...

Azt találtam ki, hogy az alu profil másik oldalára egy a vezetősínnel azonos acélt kellene feltszerelni pl. ugyanolyan lukakkal stb. (barnítva szépen...:), így "kinullázható" vagy jelentősen csökkenthető lenne a "kockázat"...
Sőt még merevítené is a lineáris egységet... mit szóltok hozzá?

3vv2btrhv

Szedvics szerkezet igy hivják !! Igen jó megoldás .