Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

nb8v4eyzr

Helló szokes!
Szerintem nem beszéltek el egymás mellett. Árpád nem mond hülyeséget, csak nem érted, hogy mit akar neked mondani. Amit Árpád mond, az a baloldali menüben a H1 spec. alkalmazások-4D habvágásnál szerepel.Gondold át, nem hülyeség.

xkbv3nx0d

átgondoltam, csak tényleg nem értem, mert tényleg 4 motor hajtaná a tengelyeket és a tengelyek képesek egymástól függetlenül mozogi !

000000000

Ja, igen a fuggoleges hajtas motorostol, mindenestol utazhat a vizszintes kocsijan.
A kabelet meg vonszolja ide-oda :-)
Az az 5-6 kilo bakfitty... es  eygszerubb igy a mechanika, mintha a 2 helyen van vezetve-hajtva

000000000

Kepek a habvagas forumban... a #415 alatt

4mjnxdwuu

Hali,
Mit gondoltok járható út-e az hogy a hűtőfolyadékot átfecskendezni a patronos befogón keresztül.????
ER-25-re gondoltam, a végén bele lenne kötve a folyadék, és így a parton résein menne ki a cucc. Alacsony fordulatra 500-3000-ig lenne használva. így nem annyira hasonlít még egy öntözőre, talán [#circling][#confused] és minden írányból kapná az anyag  
Gondolom a patron csak nem rohad be tőle[#nemtudom]

bmejdz9nu

szerintem nem... Ha át is megy akkor sem fog lemenni a szerszám végéig (az anyagig) a centrifugális erő miatt...
Ez már nagyon kicsi fordulaton bekövetkezhet a vízkozítástól függően...
A patront nem bántaná, de a szerszámcsere elég trutyis művelet lenne... szerintem... :)

000000000

Szia! A Péternek van igaza! A folyadék nem folyna le az aljára. Viszont vannak olyan marók, amik direkt ilyen hűtésre vannak kitalálva, hogy eredetileg már benne van a viz csatorna, egészen a maró aljáig, de ezek a marók nagyon drágák!

dg8n4i8x

Ráadásul a hűtőcsatornás szerszámokhoz nem jó az ER befogó! Spéci kell, ami szintén nem hobby kategória... Csak megjegyzem, hogy a katalógusban a legtöbb ilyen szerszámhoz azt írják minimum 25bar nyomású hűtőfolyadék kell, de lehet levegőt is adni neki...

4mjnxdwuu

OK. csak tipp volt, hamár üreges a tengelyem, és a patronon is kicsik a hézagok...

Szalai György

Na és akkor mi lenne, ha levegőt nyomnál bele, vagy 7 bárral.
Az is hűtené a szerszámot. Legalább is a szárát. Dehát a fémek jó hővezetők nem?
Elfújná talán a forgácsot is.

robroy007

ez leginkább attól függ hogy helyezkedek el a rések mert lehet hogy fúj de az örvénylés kicsit sem segít neked a folyadék már 50-100/perc fordulatnál sem érkezne a közelébe a maró hegyének

nekem van egy végig furatos (csiga) fúrószáram arra lennék kiváncsi valakinek van fogalma róla hogy csinálhatják?  
a kanyarfúróra gondoltam de még senki sem látott olyat meg 6 Amperes fatiplit a reszelőzsír mellett

4mjnxdwuu

Lapos anyag, kifúrva megtekerve, feledzve...
És kész..

4mjnxdwuu

Lapos anyag, kifúrva megtekerve, feledzve...
És kész..

2nbj3n5m

Jónapot. Ezek a szerszámok.marók.furok,
porkohászati eljárással készülnek és
föleg keményfém szerkezetüek(vidia)
A préselésután egyszerüen kihuzzák és marad a
hűtőfolyadéknak a furat.Stb..
Janko

bmejdz9nu

"Nyílós-gumis" védelem... Egy életmű...:) senkinek sem ajánlom...:) olyan egyszerűnek néz ki a dolog... de megtervezni, megcsinálni... Ha ezt előre tudom... [#falbav]

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Videok/200mm-30ms-exp_g.wmv" TARGET=_fnew>Video

Kép, középső takaró levétele után...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/VP_CNC_V1/Kepek/P1170947.JPG" border=0>