Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Ertem. Anno inventorral kezdtem, de 11-nel abbahagytam. Kivancsi vagyok, vajon egy komplexebb modellnel is ennyire egy huron pendulnenek?  

35kpazcgr

Szerintem igen. Nagy eltérés nem lehet közöttük, mindegyik a végeselem amalízises módszert használja. Ezek külön beépülő modulok.
Külső fejlesztő cégek termékei.

000000000

A lényeg, hogy ékezeteket a file nevében ne használj!

robroy007

Szia István!

a szóköz és kisbetű nagybetű is számít sajnos!!

szőköz amúgy is kerülni kell mer "%20" lessz belőle és már nem feltétlen egyezik a forummotorjának a jelentése a valósággal

Üdv Robi

000000000

Sikerült hozzájutnom néhány miskolci egyetemi tankönyvhöz, jegyzethez, úgyhogy azokat is olvasgatom bőszen, meg számolok is, de így képen a leglátványosabb. Köszönöm mindenkinek a közreműködést!
Egyelőre tehát maradok az eddigi álláspontomnál, miszerint túl soknak tartom azt a 0.02 mm-es lehajlást, szerintem azon a videón nem csak a tartószerkezet deformációját látjuk, hanem valami más elmozdulás is lehet. A pontosabb számoláshoz persze jó lenne tudni a tényleges méret adatokat.

xkbv3nx0d

Üdv.

Segítségeteket kérném habvágó gép építésében.

Terveim szerint a 2 tengely kb mérete 1500 illetve 800mm melyet 16-os lineáris tengely képez. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e golyósorsóra költeni vagy elegendő lehet a trapézmenetes orsó is. Akinek van tapasztalata ossza meg velem !

Kristály Árpád

Hallihó szokes!
Szerintem értelmetlen!!!!
A 16-os lineáris tengely????, szerintem a görgős megoldás erre a célra jobb (nagy távolság)
behajlik, tekeredik,stb.
De talász itt a gépek közőtt ötleteket nézd végig!

Üdv.: Árpád

Bicska

Csatlakozom Árpádhoz, ha nem alátámasztott a vezetőd, akkor iylen hosszon már nem megfelelő, sztem tripla iylen vastag is karcsú lenne...Üdv!

xkbv3nx0d

lineáris tengely 16-os edzettacél, tömör, erre lineáris golyóscsapággyal menne a szán, a két tengely szélen, kb egymástól 50cm-re középen pedig egy 12-es trapézmenetes tengely hajtani, ez igy nem kivitelezhető ?

Kristály Árpád

Hallihó!
Én, javaslom a két oldal független hajtását...ebből több előny származik...pl. képes leszel kúpos dolgokat vágni....
Javaslom a lapomon a linkek...közöt megtalálod az egyik habvágással foglalkozó oldalt:
http://www.cnchungary.hu/news.php

Üdv.: Árpád

ybm4ifb

Szevasztok

Megfelelő ajánlat esetén elado a File Tár-ban a Stojcsics..nevü képeken szereplő szerkezet.

Ha valami kérdés van..csak bátran.

ybm4ifb

Szevasztok

Megfelelő ajánlat esetén elado a File Tár-ban a Stojcsics..nevü képeken szereplő szerkezet.

Ha valami kérdés van..csak bátran.

xkbv3nx0d

Hello.

Lehet elbeszélünk egymás mellett..

Szóval tervek szerint 4 motor lesz a gép, tehát tengelyenként 2-2 a két oldalnak, oldalanként a hajtótengely 1-1 12-es 3mm-es trapézmenetes orsó, valamint ezek mellett 2-2 lineáris vezetőtengely gyolyóscsapággyal, amin csúszkál a szán hogy merev maradjon.

Tehát nem arra gondoltam, hogy egyik oldalon a hajtás a másikon meg csak vezetés, hanem minden oldalon a hajtás mellett dupla megvezetés ! remélem érthető amit irok :)

000000000

Ekkora gepre a 4 motor eleg...
1. egyik vegen vizszintes hajtas (1500 mm)
2. masik vegen vizszintes hajtas (1500 mm)
3. egyik vegen fuggoleges hajtas (800 mm)
4. masik vegen fuggoleges hajtas (800 mm)

Ehhez kell negy fuggetlen lepteto vezerlo is.
Amiket alapesetben (szoftverbol) parban leptetsz 2D hajtaskent (1es2 illetve 3es4 egyutt), szukseg eseten pedig 4D-ben kapjak a leptetest.....

Mind a 4 motorhoz(tengelyhez) kellenek kulon-kulon vegallas kapcsolok (azaz 8 darab), hogy barmelyik is vadul meg a tobbit is tiltsa azonnal megpedig ugy huzalozva, hogy direktben egyszerre a vezerloben hardveresen ! tiltson.
Nalam ilyenkor a (sajat) vezerlo is azonnal PAUSE modba kerul es igy a rajzhoz kpest megamarad a szinkron..lasd kesobb miert.
Baleset es gepvedelem....

Nem art 4-nel a vegalalassal parhuzamosan kotni egy veszkapcsolot sem a vaz sarkain...soxor jol jon ha rosszfele indulsz el vagy valami nem stimmel es valamelyikre ranyomva azonnal megall a mozgas anelkul, hogy a sw emiatt lepest vesztene...mert a konzol soxor nincs kezkozelben egy ekkora gepnel...

nb8v4eyzr

Helló szokes!
Szerintem nem beszéltek el egymás mellett. Árpád nem mond hülyeséget, csak nem érted, hogy mit akar neked mondani. Amit Árpád mond, az a baloldali menüben a H1 spec. alkalmazások-4D habvágásnál szerepel.Gondold át, nem hülyeség.