Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Csak azért faggatlak, mert nem tudom, hogy pl külömböző fa, illetve MDF és hasonló anyagokban mekkora sebességet lehet, kell használni. PL: nem tudom hány kiló tolóerő szükséges MDF-hez 10mm mélyen 10-es maróval, S20000-nél( feleslegesen ne méretezzek túl, és mekkora minimális sebesség, hogy ne égessen?) Nincs valami táblázat, hogy kb mennyi kell? Martam már párszor de azok csak tippre voltak beállítva és az optimumot nem tudom...

eivmhrm04

Ugy akarom megcsinálni mint ahogyan a képen is van amita Péter belenkelt.

nb8v4eyzr

Szerintem ez úgy van, hogy ha 2x olyan hosszú szíjat használsz, akkor nem csak a költségedet 2x-ezed meg, hanem a szíj terheléskor bekövetkező nyúlása is majdnem 2x akkora lesz. És ez ugye pontatlanná teszi a rendszert. Szerintem a 12-es mechanika szíjhajtása sokkal jobb, de te tudod.
Mellesleg Lámpás: Meg tudnád írni, hogy a 12-es mechanikában mik a fogasszíjad méretei (fogosztás, szíjszélesség), és hogy mekkora motorokkal hajtottad meg az egyes tengelyeket?

bmejdz9nu

egyébként szerintem is jobb minimálisra venni a szíj hosszát... fele hossz = fele nyúlás... a fogasszíj ekkor majdnem "tesó" a fogasléccel... :)

nb8v4eyzr

Szerintem csináld úgy mint Lámpás. Használj széles szíjat. Úgy azért már bika erőket lehet tobábbítani, és még mindig nem kerül annyiba, mintha 2x olyan hosszú szíjat vennél valamelyik véknyabb fajából. Nem beszélve arról, hogy a szélesebb szíj nem nyúlik annyira mint a véknyabb.
Bár mondjuk ez is jó, hogy itt érvelgetek a szíjhajtás mellett, de még mindig nem tudtam eldönteni, hogy mivel hajtsam meg a saját gépemet (szíj vagy anya-orsó):-))))))))))

svejk

Csak ne feltsd hogy a 12-esnél "omegában" van a szíj a motornál, és így már még csak nem is rokonok a fogasléccel:)

bmejdz9nu

http://www.ez-router.com/" TARGET=_fnew>Érdekes tényleg, hogy a legtöbb "hobby jellegű" faipari gép fogasléces.... (link Ez-router)  
Fogaslécet és hozzá fogaskereket lehet venni valahol?  
Méterben,vagy pontos darabokban? Persze olyat ami megfelelelne pontosságra... és nem kellene előfeszíteni...
Egy asztalos barátom akar CNC-t csinálni, de még tippet sem tudtam adni neki... ami azért pontos, porvédett(!) és megfizethető... megcsinálható egyszerűen...

svejk

Az utolsó 3-4 feltétel általában kizárja egymást :) :)

eivmhrm04

Nem tud valaki segiteni ilyen LFR 5204 16KDD tipusú csapagyat hol lehet szerezni és mennyiért.Nálunk /szlovakia/ nem tudok ráakadni.Ezek ina csapágyak.

000000000

Plazmavágó gépeknél a 11.hozzászólás. Csak az a bibi, hogy cseh oldal. Betettem egy pár fogasléc árát is, szorozd be kb. tízzel... Legalább annyi, hogy tudjál orientálódni az árakban. Ha vlki tudna olcsóbban, szívesen megnézném...  [#wave]

eivmhrm04

Nem tud valaki egy jó üzletet magyarorszégon fogasszijakra ahollehet méterre venni 25AT5 tipusú szijjat?Elöre is köszönom.

35kpazcgr

Nézz körül itt:

http://www.powerbelt.hu/?page=L2&cn=WEB_FOGASSZIJAK" TARGET=_fnew>Power Belt

Van Webáruházuk is. A fogasszíjak folyóméterben is kaphatók.

000000000

...nem találtam a regisztrációs lehetoséget a webáruházban...[#confused]

7kcyndjdg

Szia Peter,  
en itt vettem http://www.teatechnik.cz/?lang=en  
2db. 3m fogaslec, 2db. 2m fogaslec es 6db. 12fogu fogaskerek. Ossz ar kb. 42 000Ft A szalitasi ido 2 het. Ha erdekel tudok segiteni mert ez egy Czech ceg.

bmejdz9nu

Előre is kössz... de még odébb van a dolog... nem tűnik soknak... :)