Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez pontosan így van Mach3 esetén is:
http://www.hobbycnc.hunbay.com/Exact.jpg" border=0>
(CV Control mező)

bmejdz9nu

Akkor ezek a "gondok" a gép lassítás-gyorsítás képességeiben vannak...  
Az természetes, hogy a szerszámtörés lenne ha az a leggyengébb láncszem... de szerintem Lámpás úgy érzi nem ez a vége a "bulinak"...

4mjnxdwuu

Köszike,
 És tolóerőről van valami infód??? Akkor 6-os maró, 10 mélység 5 m/perc, hány kiló ellenálása van az MDF-nek?? Ha érted mire gondolok..

yuagaci9g

Hat igen, volt mar szo rola, de megnyugtato megoldas nem szuletett!
Epp ez a ket gomb, amirol beszelek;
Allando sebessegnel miert kerekiti le a sarkokat? es ha mar lekerekiti, miert nem mindet egyforman?
Tegnap is 10-es plexit vagtam, es teglalap helyett valami formatlan lekerekites lett az egyk sarkan. (Szerencsere ez a resz takarva lesz)
Ha meg ``exact stop`` -ot irok, beolvad a maro.

bmejdz9nu

állítsd a kettő közé... :)

yuagaci9g

Ez nagyban fugg a maro szerszamtol, hiaba keresel tablazatot, az biztos az idealis vagoelre vonatkozik. Reg megszoktam a hegesztett lapkas piaci marokat, gyakran eltortek, de olcsosaguk miatt azthittem, megeri. De nem lehet osszehasonlitani egy borotvaeles teljes kemenyfem maro teljesitmenyevel; azt bele engedhetem teljes hosszan mdf vagasba, ki jon beleole egyben.
Toloerore meg kene merjem azt a szijas gepet, azt meg tudom allitani, ha nekifeszulok. Volt mar, hogy elfulladt a maro es elakadt a gep, nem tort el semmi.

eivmhrm04

eivmhrm04

Na ezek már nem semmik

7kcyndjdg

4mjnxdwuu

Köszike.  
Akkor gondolom 150 kg körül már jó, egy ilyen gép...

4mjnxdwuu

már csak az a kérdés mekkora sebességnél tudtad lefogni? a mocikat elnézve nem nagy sebességnél?

000000000

Nem a nyilak álltal mutatott beállításról van szó (a kép máshoz készült), hanem a jobb oldalon lévő CV Control mezőről.

nb8v4eyzr

Szia Lámpás!
Lenne egy kérdésem a 12-es mechanikával kapcsolatban:
Nézegettem a Z tengelyedet. Az ugyebár szépen csapágyakon gördül, de észrevettem, hogy a csapágyak felfogató tengelyei fixek, nem lehet álítani. Ezt hogy hoztad össze? A vezeték pár századdal nagyobb, mint a csapágyak közötti rés, aztán rányomtad a szánt és annyi? Meg még annyi, hogy ha kopik a csapágy (ami persze jó sok idő) akkor hogy kalibrálsz? Vagy csak egyszerűen lecseréled a csapágyat?
Ez persze nem kötekedés, csak érdekel, mert lineáris vezetékre nincs fedezetem, és lehet hogy lekoppintom az ötletet.

yuagaci9g

Neem,neem!
A csapagyak excentrikus tengelyre vannak szerelve, (ezert a hatlap forma a tamasztovallon).
A tengelyt, forgatva beallithato a szukseges szoritas, majd rogzites az ellencsavarral hatulrol.