Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

robroy007

Mekkora dologról van szó?

akár finom homokot is használhatsz viszonylag jól takarítható

robroy007

szerintem nincs két egyforma hőtágulású anyag amit használhatnál erre (munkadarab és hordozó)

miről van szó egyébbként teljesen pontosan?

a zselatinos kiöntés talán a legjobb fagyasztás nélkül is "szilárd" ha kihül csak, hogy távolítod majd el?

fagyasztásnál mi van akkor ha szállítás közben kiolvad a motyó?

Üdv Robi

000000000

Csevegoben folytattuk. Borotvagel bevalt (g. fusion). Nem ovlad ki, folyamatosan fagypont alatt van tartva.

bmejdz9nu

Rögzítéstechnika....
Ez jó, egyszerű, nagyszerű! A satu általában nem fér el... Ez pedíg gyors is !

http://www.showtime.de/Klammern.jpg" border=0>

000000000

Na ez adta meg a végső lökést nekem, hogy hasonlót csináljak.
A Blicc fogó elvén fog működni, hacsak ez nem olyan olcsó, hogy nem érdemes vele bütykölni.
Szabad tudni az árát?

bmejdz9nu

Nincs ára... nem kereskedelmi helyről való a kép...
Ilyen kicsi leszorítókat hol lehet kapni? (Nagyok vannak nekem is...) Általában ezek nagyon olcsók... Ebből van felső szorítású és oldalt "nyomó" kivitel is...

Aztán csak egy T-slot csúszóra kell tenni...

ebalint

Egy link árakkal :

http://www.ferroe.hu/fugg-gyors.htm" TARGET=_fnew>gyosrszorító

000000000

köszi!
Ezek tényleg jók és olcsók.

bmejdz9nu

Mennyit filóztam én ezen az egészen... most meg itt a megoldás...
Sőt ezt még fejleszteni is lehetne... pl. emelő közdarabok...(oldalt sliccelve... stb...)
Főleg az oldalról szorítás a lenne lényeges nekem... azok a Mite-Bite szorítók jók úgyan... de kissé macerás feltenni egy-egy fogáshoz...

Persze a tökéletes rögzítés csak álom marad... mert pl. egy nagyobb és hosszabb aluminum lap (10mm, esetleg lemez) befogatása űgy hogy ne rezonáljon a közepe... még mindíg a kétoldalas ragasztó szallag + oldalán fogatás az egyetlen járható megoldás...
A tökeletes az olyan lenne mint az acélnál a mágnes asztal... alunál ez lenne a vákum asztal... de azzal is sok gond van... pl. átmarás stb... nagyon erős vákum asztal és vákumszivattyú kellene... szóval van még min filózni...

3vv2btrhv

Most a méret a lényeg !! Nagyon praktikus , pedig szerintem nem házi gyártmány

bmejdz9nu

Persze a síkbamarásra gondolok... amikor nem lehet felülről fogatni...

bmejdz9nu

Maga a szorító persze nem házi... de a megoldás a T-nutba...

000000000

Na és ha nem kell vákumpumpa?
Van olcsóbb megoldás is:

http://www.vatera.hu/uvegszallito_tapadokorong_39209728.html" TARGET=_fnew>vákumtappancs

000000000

Ha nem is ez, de az elv használható.
Minek is kellene nekünk folyamatos szívás? Csak a vákum kell.

bmejdz9nu

nem jó... szerintem.
Nagy és nem olyan jó a felülete a munkadarbnak  mint az üveg... felszorítása fordított (vákumszívása)... stb.