Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Na tessék, itt a következő remek ötlet !
Motoros, ha a kosár is megmarad szerintem nem szaladnak szét a golyók.

D.Laci

Ha kiveszed a kosarat több golyó kel bele de nagyobb a teherbirás, ugyanakor széthulik ha kitekered az orsót. Ha bene hagyod a kosarat kisebb a teher birása de bármikor szédszedheted a szétesés vesszélye nélkül...

Motoros

Igen kosár mindenképpen kellene, mert a nem felfekvő (gördülő) részen a golyók vezetés nélkűl maradnának, viszont a kosár számára meg nem elég szerintem a hely--

bmejdz9nu

Nem találtam... lehet, hogy neked sikerül a neten... mindent látni és tudni amit én tudok...[#wave]

7vpav5d32

szerintem a golyó átmérőjének legalább 30-40% mélyen benne kellene lenni a külsőgyűrűben ahhoz, hogy hossz irányú igénybe vételhez is használhasd(akkor viszont nincs kosár)

Motoros

Kosár vagy csapágy belső nélkül egyáltalán nem működne, mert torlódnának a golyók. Egy üreg keletkezne.

bmejdz9nu

menetemelkedés problémája? Meg hát akkor kell a "Gyári"...

D.Laci

A golyós orsóban sem mélyen fekszenek fel a golyók, sőt egy valamire való golyós orsó hornya sem teljes rádiuszos.Kosár nélkül nem müködne... a golyós orsó és a lineáris vezetökben sem alkalmaznak kosarat.

D.Laci

"menetemelkedés problémája?"   konkrétan miregondolsz?
kell a gyári... megoldjuk aztis valahogy...

Motoros

Nem amiatt nem működne. Hanem a golyókat a munkaszakasz után is kordában..pályán kell tartani valaminek, különben torlódnak.

D.Laci

A kosaras megoldást tartom életképesebnek...
A kosár nélküli max akor müködik, ha a csapágy méret megfelelöen van megválasztva. nem lehet tul nagy mert szétesik ha meg tul kicsi akor a menet magával viszi a golyót, és beragad. Tehát a kosaras változaté a jövö...

Motoros

D.Laci

"Meg hát akkor kell a "Gyári"... "
veszel 2m 12mm köracélt, meg 6m 3mm laptávu hatszög anyagot. a hatszöget rátekered a köracélra és kész a kb. 5mm menet emelkedésü orsód, persze nemárt edzeni!!! [#crazya]

000000000

Senki többet harmadszor ?
Akkor kijelenthetjük, hogy D.Laci feltalálta az egymenetes golyós anyát ?

D.Laci

"egymenetes golyós anyát"
ezt nem egészen értem!?