Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

"Nem hiszem, hoyg barkinek joga lenne szamon kerni barkin, hogy miert nem segit neki gratis?! "

Van erre egy viccem:

Egy férfi eltéved a hőlégballonjával.
Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált neki:
- Elnézést, tudna nekem segíteni?
Megígértem egy barátomnak, hogy találkozom vele egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok.
A nő a földön így felel:
- Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj felett, az északi szélesség 40. és 41. , illetve a nyugati hosszúság 59.és 60. foka között.
- Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.
- Az vagyok.- feleli a nő - Honnan tudta?
A hőlégballonos férfi így válaszol:
- Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek az Öntöl kapott információkkal, és az a helyzet, hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Öszintén szólva nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban.
A nő erre így vélekedik:
- Maga pedig szerintem menedzser.
- Igen, - bólint a hőlégballonos férfi egyetértően - de ezt honnan
tudta?
A nő azt feleli:
- Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart.
Jelenlegi poziciójába a kedvező széljárás sodorta.
Olyan igéretet tett, amiről fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektöl várja, hogy megoldják az Ön problémáit.
Igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk volna, de most már engem okol érte!

robroy007

Aszbolit  

elnézést az elírásért

mindkettőtök linkjét megnéztem, de a rész nem egész  

mindíg az kapja a nagyobb figyelmet aki jobban tálalja a dolgokat még ha nem is Ő az aki fellelte sajnos

sokat nyom a latba tálalás akér már 1 fénykép is

a másik témához a segítség adásról:
én általában segítek ha tudok
sőtt akkor főleg ha nagy szívásról van szó, akkor talán elvárható a viszont segítség is  

Üdv Robi

bmejdz9nu

Ez a japán gyerek... Azonkivül, hogy ügyes...(#1979)
A "germany Optimum"(!) esztergával és ,hogy angolul is megcsinálta az oldalát... és olyan dolgokat is megcsinált amiket olcsón lehet kapni a kínai piacon is...de megcsinálta...
Dalai láma legyek, ha értem... holnap küldök neki egy mailt... gratulálok neki és megírom, hogy köszönjük...

Érdemes megfigyelni mikor mihez, milyen szerszámot használ...
Ha nem is csinálunk meg semmit a dolgaiból akkor is hasznosak a "részletek"...

Kristály Árpád

Hallihó Lápás!

Nagyon JÓÓÓÓÓÓ!!!![#eljen][#eljen][#eljen][#worship]

bmejdz9nu

Neked is megjegyzem ezt... [#violent]

000000000

Ha úgy mindenki magába száll..., egy kicsit elgondolkozik..., ki az a f.sz aki viszi a fórumot........        ...Neki konnyu, nem fél hujeséget kérdezni..., nekunk nehéz nem akarunk úgy nézni ki mint a hujegyerekek.  

Ki az aki a legtobbet fejlodott az utóbbi év alatt?! ... és ne mondja senki sem, hogy azért mert pénznél van...   ... elvégre mindenkinek adva van....  

000000000

Valahol egyszer elhangzott egy "szabad europat", vagy "szabad cnc forumot" felkialtas. Ezert nem ertem...

HJózsi

Nem is rossz a marógép cnc-sítése, tetszik a megoldása a kézikerékkel. Kuplunggal kikapcsolható ...

000000000

Hogy lehet ilyen feketítést csinálni házilag ?
http://homepage3.nifty.com/amigos/boring_head/s-img_7580.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Hidegbarnítás
 --- topik: Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele ...#25 vagy fegyverboltban kapható...
Nekem már megvan a készlet a győriektől, de még nem próbáltam... a fegyverboltos is jó... nagyjából.

000000000

Nem barnításra gondolok, hanem feketítésre. Vagy ez lenne az?

bmejdz9nu

igen. szerintem... majdnem fekete lesz... anyag keménységtől is függ... de nem vagyok kémikus....:) (sem)
A győriek "hatóanyaga" is hasonló mint a "puskaboltos"... csak van előkezelés és egy jobb fixálás... tartósabb... gondolom...

Mintakép: ("Varsányi féle esztergakések") több kép az eszterga topikban... (ezek a  fegyverboltossal készültek és tuti jó...)
Napokon belül kipróbálom a győriek szereit is...
Ez az egyetlen módszer amit házilag meg lehet csinálni és olyan lesz mint a "gyári" azaz mint az eredeti kínai :) :) :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Eszterga%20kepek%20infok/Sajat_szerszamok/sajat_eszterga_kepek_05.JPG" border=0>

000000000

Ez így jónak néz ki. Azért ha használod a másikat majd arról is szívesen megnéznék képeket.
Kösz, Molinari

bmejdz9nu

Mit kapok, cserébe ha dokumentálom...  jó csak vicceltem... meglesz... :)

Én is nagy reményeket fűzök a győriek dolgához... mert a puskaboltos, kicsi mennyiség és drága...  
tehát ha nagyobb pl. gép elemeket kellene barnítani...
Profinak néz ki a cuccuk... meglátjuk...

bmejdz9nu

Milyen jó a por és forgács elleni védelme ennek a gépnek:

http://www.actioncnc.com/images/tabletoplc3.jpg

(Hotlink protection - nem tudom betenni :)