Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

A golyósorsó gyártáshoz, golyósorsót...
Állítólag "mindegy milyen"... (egy kis túlzással)
Ott az a lényeg, hogy végigmérik századonként, ezredenként és betáplálják a forgató motor szervó vezérlőjébe... és a "hibáknak" megfelelően szabályozzák... és ez benne a High-Tech...
Ezáltal a "késztermék" akár jobb is lehet mint a "szülő orsó"...

000000000

A köszörülteknél talán úgy csinálják, de a tömeg mángoroltnál nem hiszem.

000000000

Ismer valamelyikotok olyan anyagot, ami fagyaszthato, viszont ez nincs kihatassal a terfogatara? Tovabbi elony lenne, ha valami hajzsele allagu dolog lenne.

3vv2btrhv

D.Laci

Szemmel látható a felületi különbség.Sokal kisebb a surlódási tényezöje.
Csak a teherbirása kisebb, mint a trapézmenetesnek.
Az nem vitás hogy drágább mint a trapézmenetes orsó, de atol füg hohy mire használod, ezis csak anak a kérdése hogy kelle pontosabb mint a trapézmenetes vagy nem...

D.Laci

A Mach-nak van egy ilyen funkciója. Lineáris encoder ha felvan szerelve, tudja pompenzálni a hibákat....

D.Laci

Az anyába kinagyolom a menetet. Az orsóbol csinálok egy menetfúrót, azzal besimitom....

bmejdz9nu

000000000

Ismer valamelyikotok olyan anyagot, ami fagyaszthato, viszont ez nincs kihatassal a terfogatara? Tovabbi elony lenne, ha valami hajzsele allagu dolog lenne.

D.Laci

Talán ha tudnánk hogy mire akarod hsználni!
De ez apszolút nem mechanikai ötlethez tartozik.

000000000

Kionteni egy igen serulekeny dolgot, majd megszuntetni a kitoltest. Szallitani szeretnek. Viszont a gyantak nem jok, mert utolag nem tudom lebontani serules mentesen. Ezert gondoltam fagyasztasra. Megfagyasztom, adott helyen felengedem. Terfogat emiatt nem valtozhat.
Nedvesedes nem problema (tehat a viz is jo lenne, ha nem valtozna a terfogata). De elonyosebb lenne zsele, gel szeru allapot.

Te hova irtad volna a kerdest? Szerintem egy mechanikai otlet, meg ha nem is szo szerint...

000000000

Felreertheto, a terfogat azert nem valtozhat, mert osszeroppantana.

D.Laci

2 lezárható tasak közéteszed, enyhén felfujod hogy ne sérüljön, majd légmentesen lezárod.Aztán már ugy csomagolod ahogy akarod.
Vagy ha már itt vagyunk ebben a topikban, beteszed egy vízel teli zacsezba, lezárod felfügeszted egy másik tartályba ami megint csak vÍzel televan...
De akár szilikon bol csinálsz 2 fél sablont beleteszed és kész...

én inkább a segitség béna vagyok topikba raktam volna, esetleg a csevegöbe...

000000000

Gyere at kerlek akkor a csevegobe.

4mjnxdwuu

Hali, a zselatin + víz nem jó???, és ha mégis megsérül legalább tortának jó lesz :) csak szinezéket tegyél bele...