Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Kellene csinálni egy "célgépet" ami pl. az edzett kör anyagra ezt a pályát felmarja (felköszörüli, gyámánt is lehetne a tárcsa)... (Harmonic Drive :)
Hasonló példa:

http://www.cnc-step.de/Spiralnuten_frasen_CNC_Drehachse_3.jpg" border=0>

Utána a már "csak" a csapágyakat kellene elhelyezni... [#wow1]

3vv2btrhv

ezt már többször javasoltam csak soha nem figyeltek rám !!

vthgizrff

Célgépnek tökéletes lenne egy menetvágásra alkalmas eszterga :-)  
Nagyon lassú fordulaton több fogásból talán még meg is lehetne csinálni.
A palást felületet is fel kellene küszörülni. Ha meg hosszú vékony munkadarabot szeretnél, a közepe biztosan vastagabb lesz. Szóval nem olyan egyszerű feladat ez. Mozgóbáb meg sok türelem biztosan kell hozzá

000000000

Azért a kecskeméti Szimikron Kft.-nél tudnának a gyártás buktatóiról beszélni.
Pedig az országban Ők gyártják a legprofibb golyósorsókat.

vthgizrff

Egyszer jártam náluk, de a műhelybe nem engedtek be
pedig..[#wow1]

bmejdz9nu

Mert kik csinálnak még idehaza golyósorsót?

000000000

Lehet, hogy rosszul használom a kifejezést. Arra gondolok, hogy a golyós anyában a golyósor tesz néhány kört, majd kívül visszavezetik az elejére, itt meg egy fordulaton belül visszajut az elejére.

000000000

Évekkel ezelőtt volt szerncsém megnézni, de az ámulattól eleinte nem kaptam levegőt.

000000000

Ma már csak egyedül Ők gyártanak mindent, a többiek külföldi beszállítóktól hozatnak részegységeket.

D.Laci

Ok! Igy értem ( értem hogy villany motor de mi hajtja??  [#nemtudom][#vigyor1] )
Csak azért kérdeztem mert akár lehet több bekezdésü orsonál is használni az uggy akor már 2-3-4 menetes... a te szemszögedböl nézve akoris csak egy menetes lesz.

bmejdz9nu

Igaz magyar "technológia" hősök! Büszkék lehetünk rájuk...  
Kár, hogy a végtermékek árai nem publikusak, így nem tudunk "számolni" velük...

D.Laci

A legolcsóbb (ár érték arányban) a golyós orsó- teflon anya a legjobb megoldás...

000000000

Hát nem a hobbysoknak gyártanak, talán 20 mm átmérő alatt nem is csinálnak.

000000000

Az idei Mac-Tech kiállításon említették, hogy nagy precizitású golyós orsókat gyártanak olyan nagy gépekhez külföldre, amellyel aztán tömeg gyártásban csinálnak golyós orsókat.

000000000

Mennyivel jobb így, mint a trapézmenetes?