Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Sorry, igy onmagaban hulyeseg az eleje. a motorral ellentetes oldalon is kell egy csapagyhaz, stb...

Szalai György

Sziasztok!

Nem vagyok csapágyból professzionális, ezért a Confidenzától én is kikönyörögtem egy katalógust pár éve.

Szerintem a párosítható pontosságú ferde hatásvonalú csapágy alkalmazásának hobbycnc golyósorsón semmi jelentőssége nincs. Sőt véleményem szerint teljesen felesleges és pénzkidobás.  

Mivel magas fordulatszám ott nincsen, elég oda két szembefordított kúpgörgős is, ha akkora nyomaték lenne rajta amit egy pár szembefordított közönséges pontosságú ferde hatásvonalú nem visel el. A kúpgörgős csapágy jelentősen olcsóbb, mint a közönséges pontosságú ferde hatásvonalú. A párosíthatóságnak szerintem, ott van jelentőssége ahol a beépítés nem egymással szembeni, (Mint Péter rajzán.) hanem egymást segítő, tandem. (Mint egy nagy fordulatszámú marómotor nyakcsapágyazása)  

Ezzel kapcsolatban annyira nincs bennem ellentmondás, (Mondhatni egyetértek magammal.) hogy a leendő gépem 40mm-es orsójának 28mm-es végére nem is vettem mást, mint 2db 4T-32006X kúpgörgős csapágyat. Nagyon merev lesz és pontosan beállítható. Óriási erőket elvisel és feleannyi az ára, mint a közönséges ferde hatásvonalúnak. Szerintem tökéletes.

bmejdz9nu

Nem is tudtam, hogy van finom menetevágó... talán nem is kerestem :) Azt hittem esztergával kell kisérleteznem...
Anyát is lehet kapni finom menethez a csavarboltokban?

Bicska

A fabory-nál biztos kapsz, náluk minden van!

000000000

a szoba kerult 10x1-est biztosan. de ha nem kapsz, akkor esztergapadon belefursz menetfuroval amit akarsz, utanna  meg leszurod. ket lapolast ra es kesz. kis nyakat is keszithetsz ra, ami a csapagy belso reszere fekszik fel.

Kristály Árpád

Hallihó Péter!!
Például az szerintem az SKF forgalmaz koronás anyát... természetesen meg kell nézni milyet szeretnél.
De mivel nem kell nagy fordulat ...van egy olyan megoldás is, hogy az anya oldalt meg van hasitva és kereszben egy szórító csavar van benne.
Általában mindenféle átmérő és menet emelkedéshez kapni menetfúrót, de horor áron.

Anya ügyben érdemes benézni jobb autós boltba, elég sok finonmenetes létezik

üdv.: Árpi

bmejdz9nu

Egyre megfizethetőbbek az érintőképernyős monitorok...
Egy kényelmes vezérléshez... ideális lenne?
Sőt videó bemenettel is rendelkeznek... tehát figyelő kamerát is lehetne rá kötni...
A felbontás nem túl nagy de ez egy érintőképernyősnél még előny is lehet...

http://cgi.ebay.com/ECRAN-TFT-8-AVEC-Touch-Screen-POUR-GPS-PS2-DVD-F3_W0QQitemZ280145901872QQihZ018QQcategoryZ128656QQtcZphotoQQcmdZViewItem#ebayphotohosting" TARGET=_fnew>Egy példa...

http://intechshop.com/TS800/GIR260.jpg" border=0>

000000000

Valahol láttam hogy létezik olyan hogy a meglévő lcd montorra lehet érintő képrenyőt /foliát/ rakni erről van valami infod?

000000000

Nem a védő foliára gondoltam:)

HJózsi

Nagyon trükkösen fényképezték... A kéz és a monitor aránya pont olyan mint az én 20"-os  monitorom és a kezemé...
8" ~= 20 cm! ... only ... :(

000000000

van keszlet is amit meglevo monitorra lehet szerelni pl. http://www.mscbp.hu

es van mar gyarilag erintosen szerelt monitor is... pl. http://www.mscbp.hu es
www.ramiris.eu LG monitorok kozott

bmejdz9nu

Igen vannak "utolagos" fóliák is... de ez szerintem fából vaskarika lehet... persze nem tudom... :)

Az LG 80.000 Ft a depo.hu-n... ez egy 1024x768-as... 15"-os... biztos tuti...

De én azért linkeltem be ezt a "kicsit" mert "kezesebb" lehet, végül is ezen a monitoron nem szerkeszt az ember... csak a progit és a gépet vezérli...
pl. koszos kézzel... egér nélkül... profi gépeknél már láttam ilyet...
Ez native 600x800-as felbontású, tehát nagyobbak lehetnek a gombok a WinPC-NC-t... könnyebb "újbeggyel" nyomogatni... adja magát...
Sőt ezen van vidóbemenet is... olcsóbb is...

Egy házba beépíteni a számítógépet, vezérlőket, tápegységet, monitort... könnyen lehetne mozgatni pl. két különböző gép között... ezáltal takarékos... :)

Munka közbeni és közeli megfigyelésére már beszereztem korábban egy zoom-os Sony színes ipari kamerát... jó minőségű képet ad...
Át lehetne kapcsolni videó bemenetre, ha a marás beindult...
Olyan közeli megfigyelést mint a kamera ad szemmel nem is lehet és balesetveszély forrása is....

000000000

000000000

Jó lenne, ha nemcsak érintős de egyben domború ill. homorú is lenne  a képernyő. Akkor még a  "búrák" bögyét is taperolhatnánk. Ha meg szagos is lenne ráadásul, akkor meg be is szagolhatnánk!