Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Én azt nem értettem, hogy a Z tengelyen a lineáris vezetéknek miért a sin részét tette a mozgó részre és miért nem fordítva, nem úgy szokott lenni?

3vv2btrhv

már láttam mindkét megoldást jól müködni

bmejdz9nu

Gondold végig... ez a tutibb! szerintem...
Ha tehetem én is így csinálom...

000000000

Ez a jobb verzio. Ennel van egy picivel meg jobb (alapelv ugyan ez).

5bzs27u7

Nekem is fordított, semmi gond ezzel a megoldással.
Talán könnyeb a mehanikai kialakítás.

4mjnxdwuu

nálam is a Z mindenestől emelgeti magát, nem nyúlik ki hosszú aludarab merevítettlenül, mert a vezeték rajta van, egy motorral többet kell emelni neki, de merevebb..

bmejdz9nu

Ha ránezek egy gépre vagy egy gép fotóra mindíg először a Z-tengely megoldását nézem... ez talán a legfontosabb a rezonanciák miatt.
Ezen áll vagy bukik a mutatvány...

3vv2btrhv

Ez a jobb verzio. Ennel van egy picivel meg jobb (alapelv ugyan ez).  
meg tudnád mutatni??

yx5zjs8he

A Z-tengely vezetési megoldása egy jó példa arra, hogyan nem szabad csinálni.

Motoros

Mond el mire gondolsz.

000000000

Ez engem is erdekelne. Sejtesem van azonban. kivancsian varom...

Motoros

A csámpás motorfelszereléstől persze tekintsünk el. Elcseszte a távtartók lyukkörét az alsó tömbnél.

000000000

Szerintem a hatso tavtartokba meno csavarok utban lettek volna... De tekintsunk el. (:

yx5zjs8he

A síneket mindenképp végig fel kell fektetni a lapra. Igazság szerint párhuzamra mart vállaknak kellene biztosítani a sínek párhuzamosságát.  A szűz sínek nem egyenesek, enyhén görbültek (pláne a kiskeresztmetszetűek).A saját helyükre felcsavarozva válnak igazi vezetékké. Másrészt a tárgyalt megoldásnál a szán alsó helyzetében igen nagy a rezgésveszély. Ez inkább már hangszer. Két pipaszáron lóg a szán.
A sínt az állórészre tenném, a kocsikat a mozgóra. Igaz több alu kell, de ha már lineális vezetéket használok, akkor élvezném az előnyeit.

yx5zjs8he

A síneket mindenképp végig fel kell fektetni a lapra. Igazság szerint párhuzamra mart vállaknak kellene biztosítani a sínek párhuzamosságát.  A szűz sínek nem egyenesek, enyhén görbültek (pláne a kiskeresztmetszetűek).A saját helyükre felcsavarozva válnak igazi vezetékké. Másrészt a tárgyalt megoldásnál a szán alsó helyzetében igen nagy a rezgésveszély. Ez inkább már hangszer. Két pipaszáron lóg a szán.
A sínt az állórészre tenném, a kocsikat a mozgóra. Igaz több alu kell, de ha már lineális vezetéket használok, akkor élvezném az előnyeit.