Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

fishtail... 511 és 512 esteleg... Kemmer 515

bmejdz9nu

Kapcsolóüzemű táp és vezérlő...
"Ajándék" automatikus ventilátoros hűtéssel... :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20leptetomotorral/tapegyseg_vezerlovel.jpg" border=0>

000000000

hello
© Merkel Géza:
1 én ugy tudom hogy a rozsdamentes [] sokkal keményebb mint a fekete társai. És kopásállobb.
2 igen ez nagyon valoszinü de vajon jo ha purhabbal fujom ki?
3 munka terület Kb 700*800mm  

© Hunka Tibor:
minden képpen csuszofelületekkel lesz megoldva (a régi esztergákon és a maroknál bevált)
és egy lineális vezeték sokkal drágább mint hogyha nagyobb motorokat vennék.  

4mjnxdwuu

Hali, mi a véleményetek a két golyósoros ferde hatásvonalú csapágyról???? pl: Z golyós orsóra. (mennyi időnként kell állítani, ha két ferdéből raknám össze, mert ha több 10 év akkor jó az is ami egyben van)????   ( ZKL 3201 CSSR  XK )

3vv2btrhv

A KIÖNTÉST én polimer betonnal oldanám meg !!
ha nem tudsz rákeresni itt a forumon erre a témára , mert erröl is részletesen irtam , akkor ujbol reirom hogyan kell csinálni.
tibor

000000000

Trapista!
Én ilyeneket használok a CNCsítet esztergámban átm 10-es és 12-es méretüek, külső átm. úgy 30 mm körüli. Sokáig még nem mentek, de gondolom nem lesz velük gond.
Eia!
A rozsdamentes valóban kopásállóbb, de szerintem gyengébb. A habbal való kifújás nem jó mert a rezgést a vibrációt nemcsökkenti. Ahhoz súlyos tehetetlen tömeg kell. További gondod lehet azzal, hogy az Y hidat csak az egyik oldalon hajtod meg. Ezért esetleg megszorulhat a szerkó. Vagy használj kédoldali szinkronizált meghajtást vagy alternatív esetben gondolkodj a központi meghajtásról.

000000000

üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre volna szükségem.Szeretnék csinálni egy kisebb méretű ámde komolyan megszerkesztett cnc-marót esetleg "mini" megmunkálóközpontot.A gépemet névjegytáblák gravírozásától kezdve prototípusok gyártásáig bezáróan szeretném használni /tömbbe marás, munkatartományon belüli nagyobb fogásmélységű lefejtések stb./ és nagyon merev konstrukciót szeretnék prizmatikus vezetékekkel.A kérdésem az,h "hagyományos" marógép elrendezésű legyen vagy portál elrendezésű......szerintem a hagyományos "oszlopos" elrendezés /pl.Opti BF20, BF45, BF46/ merevebb mint a portálos, de várom a véleményeket!
előre is köszi mindenkinek, aki esetleg hozzászólásaival segít!

000000000

üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre volna szükségem.Szeretnék csinálni egy kisebb méretű ámde komolyan megszerkesztett cnc-marót esetleg "mini" megmunkálóközpontot.A gépemet névjegytáblák gravírozásától kezdve prototípusok gyártásáig bezáróan szeretném használni /tömbbe marás, munkatartományon belüli nagyobb fogásmélységű lefejtések stb./ és nagyon merev konstrukciót szeretnék prizmatikus vezetékekkel.A kérdésem az,h "hagyományos" marógép elrendezésű legyen vagy portál elrendezésű......szerintem a hagyományos "oszlopos" elrendezés /pl.Opti BF20, BF45, BF46/ merevebb mint a portálos, de várom a véleményeket!
előre is köszi mindenkinek, aki esetleg hozzászólásaival segít!

4mjnxdwuu

kis méretnél szerintem mindenképp válaszd a mozgó asztalt, mert még munkadarabbal együtt a mozgatott tömeg midíg kevesebb mint egy izmos maró..., és az oszlopot jól kitudod merevíteni. ( annak ellenére írom ezt, hogy ( a portálos gépek jobban tetszenek )

000000000

:))....hát nekem is ez a "gondom"

000000000

Velemenyem szerint ess neki egy bf20 atalakitasanak.

Kristály Árpád

Mielőtt  megteszed....keres rá a GOOGLEVAL a syil szóra, természetesen magyar lapok között....
Üdv.: Árpád

000000000

Ha megnézitek közelebbről ezeknek a kinai gépeknek a kidolgozását,...hát nem kimondottan bizalom gerjesztő! Persze eladni biztos jó üzlet valakinek!...ha eltudja adni! De ameddig ló....van addig veréb is!![#nevetes1]
Üdv Péter ( mechanika 24 )

000000000

eszem ágában sincs átalakítani a BF20L-emet.Azt nem én csináltam, rárakni léptecseket meg nem kihívás.DE akkor ezekszerint mindenki azt javasolja,h egy igazán merev géphez "oszlopos" elren dezés kell.nekem ennyi elég is.már megyek is a vaslóba 120-as kazánlemezt vágatni géptalpnak :))

000000000

goggle: marógép képek keresése

Azert nézz rá egy-ket ipari gepre is, ötletadonak, szekrenyes szerkezet...

pl. http://gepfelujitas.hu/uploaded/FA%205%20U%20TOS.jpg