Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Elvihetem, ez egy "laptop" kompresszor... [#smile]
A minimal hűtőt fogja vinni a gépemen, csináltam egy szórófejet...

dg8n4i8x

Ez elég érdekes! Nem tudok ésszerű magyarázatot rá. [#nemtudom]Elég büdös tud lenni egy idő után ezért is kell a leválasztás, amúgy nagyon finom ködöt csinál az olajból.

Bicska

Esetleg nem lehetne egy olyat csinálni, hogy az ember kifúrja a burkolatot valahol alul meg felül, csonkot szerel rá, átköti egy kis csővel és akkor látszik az olajszint..!? így könnyebben jut az ember tudomására, hogy mikor van fogyóban az olaj.

dg8n4i8x

De lehet! Csak úgy kell kifúrni, hogy ne kerüljön bele forgács... :) Le kell kapni róla  akupakot kivenni a motort és úgy lehet megcsinálni... Én egyszerűen nívópálcát tettem az egyikbe amit szét kellett szednem mert szelepes volt. A pálca helyén fel is tölthető. Vagy van egy olyan megoldás is, hogy egy kis tartályt kell  szerelni a tetejére és egy cső megy le az olajszintig. A zárható tartály alatt kell lennie egy kis csapnak, így ha a tartály zárva van a csap pedig nyitva akkor autómatikusan utánnaengedi az olajat. Ha kifogyott a tartály, akkor csap elzár és utántölt...

000000000

Lehet, hogy érdemes lenne egy Kompresszor építés topic-ot is nyitni?!

bmejdz9nu

"Csináld magad" kupplung. "Made in Germany"

http://i11.ebayimg.com/06/i/000/aa/44/3d40_1.JPG" border=0>

000000000

Tegnap csináltam hasonlo kuplungot de ez nem publikálható:))))

3vv2btrhv

És venni sem lehet belölle ??

bmejdz9nu

Na de miért nem publikálható... ezt nem értem... :)

000000000

Csak azért mert csúnyácskára sikerült.:)
De azért csak rakok fel képet róla.

000000000

Ezeket ma csináltam szerintem jobbak mist a másik tipus.
A minőségén lehet még mit javitani:)
De tiz perc alatt mit vár az ember.
http://magiist.fpn.hu/Kepek/tramp_kuplung02.jpg" border=0>
http://magiist.fpn.hu/Kepek/tramp_kuplung01.jpg" border=0>

3vv2btrhv

szia tramp
nem szeretnélek elkeseriteni de ez a konstrukcio a legrosszab !! Mivel nekem ez van a gépemen van némi tapasztalatom !!
A legnagyobb hibája hogy nagyon hangos a vékony lehez berezonál a PWM inpulzustol : ugy viselkedik mint egy hangszoró !!
a másik hibája , hogy kilazulnak a csavarok , és lépésvesztést okoznak .
tibor
nem akarlak bántani !!!!!!!!!

000000000

Még nem probáltam de ha valami hajlékony műanyag lap lenne a lemez helyett akkor talán az segitene valamit.
A csavarok kilazulására pedig ott a ragasztó.
Majd ha kiprobálom kiderül hogy milyen:)

eivmhrm04

Nem is tudom hol kezdjem,talán ottan hogy szátvettem egy szervó motrot egy áttételszekrénytől.Na most az az árdekes hogy meg akartam számolni az áttételi arányt.Megjelöltem a kimenő csonkot ás elkezdtem forgatni 1:4 jött ki.Az érdekes csak az benne,hogy ujból kezdtem körbe forgatni és a jel már odébb került és minden átforditás után mindig odébb.Majd kezdtem a másik végét forgatni és ugyan az történt.Lötyenés nincs, ez hogyan lehetséges?Megtudja ezt valaki magyarázni,mert én ezt valahogy nem értem,Nem látok bele mert tele van olajjal 2,5l van benne legalább is ennyi van ráirva.A motor egy Seidel 6SM 56-s 3000  1,1kw.Valahogy ezt nagyon nem értem,persze lehet hogy van rá magyarázat/biztos/.

bmejdz9nu