Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Hali, a folyadékot nem tudom, talán víz, vagy valami hűtő biz-basz. A dugulás ... hát nem hiszem, hogy annyira érzékeny lenne, max a tűs csap, de az meg könnyen szétszedhető... (a fecskendő tűk külső átmérője (fekete: 0,68mm, barna: 0,71mm, zöld: 0,8mm, lila 1,28mm) itt két fekete, és egy lila van használva, a lilába beletoltam egy feketét, + oldalról egy másik feketét.  
Az átmérő külömbség kb 0,4mm a két tű belső, és külső átmérője között ahol a folyadék megy... Nem tudom gyári hűtőfolyadéknak elegendő-e???? A végét kicsit el lehet lapítani, hogy kevesebb levegőt használjon, de a belső tü felülete alá nem szabad menni mert akkor a folyadékot nem szívja fel.  
Ja, néha kőrbenézek, itt - ott...
Sorozat gyártást, anyag híjján nem tervezem, de általában mindenkinél van otthon egy-két tű a műhelyben.
Csak ötletnek szántam...

svejk

Nekem tetszik az ötlet!
A víz esetében a vízkőre gondoltam, mint dugulásokozó. Az emulziós víz szerintem túl sűrű ehhez, az alkoholoknál meg odafigyelni a tűz és robbanásveszélyre...
(nem is tudtam hogy az injekciós tűk is méret szerint vannak színezve... :(  )

eivmhrm04

Látod én meg nem tudok mit kezdeni vele /pedig 1.1kw os szervo motorral van/mert nincs hozzá semim.

eivmhrm04

Pedig most kezdek egy 2*2m es gépet épiteni.Sikerült is egy ipari cnc gép egy részét megszerezni.Nagyon profi x és z tengely lessz belöle.Spec alu profilból van a z tengely THK SR45 lin csapágyakon van.Erős mint a bivaly.Az x tengely igy 2m lessz ami egy HTD8m es 50mm széles fogasszijjal van mozgatva/4.5m/ami a profil belsejében futt.Mégis eszméletlen könnyen mozdul az egész szerkezet.Na de majd ha ekészül/valaha/megmutatom

4mjnxdwuu

Balu, vagy valaki aki tudja,  
Lecseréltem a kompresszort, (a méh telepen hozzám vágtak egyet, ) a régi 100 mp alatt töltötte fel a cuccot 5 bar-ra, ez az "új) 30 mp alatt. de ami furcsa ha lekapcsolom, majd újra be, akkor kb 1 perc után indul el, de van amikor elindulna, de csak búg. még soha nem szedtem szét ilyet, a hegesztés az újra miatt. Szorulása lehet vagy valami elektronika is lehet benne???
( láttam a telepen, hűtő konténer dolgait is, kb  35 cm átmérőjű, és 35 cm magas köcsögöt is, mennyit tudhat?? ... azthiszem 1100, vagy 1300 W )

000000000

Ezt az elektronika csinálja, biztonságból, hogy ne túl sűrűn kapcsolgasson, ezzel oldják meg a hűtő hőmérsékletszabályzásnál a hiszterézist :))
Én is használtam már ilyen kompresszort és pont így működik. Az a kis kütyü a felelős érte, ami általában sarukkal csatlakozik és a készülék alja-oldalán van...

4mjnxdwuu

Köszike, leszedem, és kipróbálom

4mjnxdwuu

Na kipróbáltam, ledobtam onnan mindent, oda jutottam, hogy az a jobbik kompresszor nem tud elindulni csak akkor ha a nyomás 1,8 bar alatt van. ( a rosszabbik 8-nál is röhögve elindul) Szétszedjem, vagy ez alapból ilyen lehet, ( a hosszú kivárási idő a két kapcsolás között lehet hogy azért van mert addíg kiegyenlítődik a szívó és nyomó oldali nyomás...?)

4mjnxdwuu

Ja érdekes, 3 kivezetése van , az egyik közös, ahhoz képest a másik kettőre kell feszkó hogy elinduljon, de ha már megy, a kettő közül mindegy melyikről veszem le a tápot a moci tovább megy. Az a kis biz-basz amit levettem, zárja össze a két véget, mintha lenne valami indító tekercse??? (azért is búg ha rögtön újrainítom, mert az a vacak nem hül le és nem zárja a két kivezetést / de nem bimetál,.. olyan kis pogácsa mint ami a monitor lemágnesezést kikapcsolja)

000000000

Így látatlanban nem tudom, de ha lesz időm, megnézem... de nem ígérek semmit :(

Rinaldo

Szia Trapista,
Ezek a kompresszorok általában segédfázisú motorokkal vannak szerelve (főfazis,segédfázis sorba mind három pont van kivezetve)Vigyázz hogy kötöd be mert ha leég a segédfázis vége!
Az a kis kütyü vélhetően a klixon rajta ami megvédi a kompresszort a nem megfelelő időben történö ki-be kapcsolástól.Egy jó kompi magas nyomóoldali nyomásra nem tud elindulni csak ha már valamelyest kiegyenlítődött a nyomás.
Sok sikert.

000000000

Hello mindenkinek
én is mint már ellőttem sokan egy cnc marót szeretnék készíteni, és ebben szeretném segítségeteket kérni.  
Alapelveim: legyen olcsó, pontos egyszerű.

000000000

pár kép
http://eia.fw.hu/cnc/gep1.JPG" border=0>
http://eia.fw.hu/cnc/gep2.JPG" border=0>
http://eia.fw.hu/cnc/gep3.JPG" border=0>
minden 40*20 rozsdamentes zárt szelvény...

3vv2btrhv

szia eia
valamikor én is hasonlo elgondolással kezdtem csuszo felületek .(ha jol értelmezem a rajzot)
egy oldalu meghajtás menetes szár
Z mozgatás még nincs megrajzolva  
ha igy gondolod akkor leirom a kifogásaimat  

000000000

igen valahogy igy
és a z tengely is hasonlo lenne.
várom véleményed, észrevételedet.