Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Hali.
Már szereztem nyomáskapcsolót, 4,5 alatti bekapcsolásra, a kikapcsolást 6 bar-ra állítottam, a 2 literes tartályt ezzel a beállítással "gyorsan " feltölti, tettem rá egy fesz-mérőt 0-10bar-ig, a 15-t sajnáltam rátenni.  
Csak most szívok vele, mert az egyik hegesztésnél volt 2 tűszúrásnyi lyuk (Lángal csinálták) próbáltam ívvel eltüntetni, de csak rosszabb lett, úgyhogy megint megy hegesztésre, pedig már tök jól felszerelvényeztem... a csöveket a vastag résznél vágtam el, közvetlen a  köcsögnél, a bemenőnek pedig mindkettőt meghagytam, így " egész gyors lett" nem fogja le a hosszú vélkony szívócső...
Elég nagy vákuumot tud...  
(egyet azért szétszedek, hogy mi dorombol benne...)

dg8n4i8x

Én már jó párat szétszedtem. Arra figyelj, hogy az összeresztésnél vágd szét ott ahol dupla fala van, a hegesztés alatt! Így nem kell majd órákig pucolgatni belőle a forgácsot... Nagyon jól oldották meg az egészet majd meglátod! A motor tengelye és a forgattyús rész az olajszivattyúja...  Én amikor a tartályba behegesztettem a csonkot és ilyen kis ponton szivárgott akkor ipari ezüstel megfuttattam és tökéletes lett!  Most csináltam magamnak egy kis kompakt kompresszort majd teszek fel képet róla nagyon jó lett! :)

dg8n4i8x

Lementem a pincébe és csináltam képet a kompriról! Ami még hiányzik róla az a nyomáskapcsoló és a bemenő szűrő.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/Kompresszor/IMG_7205_resize.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/Kompresszor/IMG_7206_resize.JPG" border=0>
A két tartály egyenként 930ml-es 100bar-os...

Kristály Árpád

Hallihó Balu!
Látom, hű vagy Önmagadhoz....
Gratula!!!

Üdv.: Árpi

dg8n4i8x

Köszönöm! [#wave]

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/CNC%2520(20).jpg" border=0>
nem értem , hogy mi az ami az asztalon belül van ??

eivmhrm04

A fehér lapra gondolsz?

eivmhrm04

Kétszintü az asztal,a negyediktengelyre godolva.Meg aztán van egy hosszúnyakú maróm is.

3vv2btrhv

forgatot akarsz csinálni de hogy kerül a képbe még egy vezetösin ??

eivmhrm04

Az csak asztalként szolgál,könnyen lehet állitani.

Bicska

Ez aztán gyári lett!! Nagyon [#worship][#worship][#worship].

bmejdz9nu

Nem semmi... Szuper!
Ezt a talira elhozod?

eivmhrm04

Péter mikor tudod küldeni a megrendelt szerszámokat/marók/?

bmejdz9nu

Motoros

Szuper, ez tényleg nagyon "gyári" lett!
Egy tapasztalat a hűtőkompresszorhoz: Az SMD beültetőhöz kell a vákum és szereztem a méh telepről egy közepes köcsögöt. A gond csak az volt hogy zárt helységben egy idő után a kiköhögött olajat lehetett érezni. Ha kivezetem a szabadba akkor meg  utántölteni kell kölönben besűl. Előbb csak arra gondoltam hogy megfogom az olajat egy vizespalackkal úgy hogy a kimenő csövet átbuborékoltattam a vizen.
De érdekes módon a víz nem lett olajos és ebből adódik hogy az olaj is bentmaradt.
Az okát nem tudom--lehet hogy a vízoszlop (kb 10 cm) nyomása ellentartott az olajnak vagy mi a csoda??