Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Szia Molinari
a kérdésedre a válasz: A proci 1,3 GHz-en megy, a 533 FSB (Front Side Bus)az a memóriabusz maximális frekvenciáját jelenti. Minél nagyobb ez az érték annál gyorsabban képes adatot írni/olvasni a memóriából, és ennek megfelelően kell választani memóriát is.

000000000

airfoil6205

Hozzátenném sanyi-hoz, hogy a processzor órajelet is az 533 MHz (FSB) többszöröseként állítják elő, mig Bicska gépében ez 100MHz, ha estleg EMC2 + Ubuntu linux használatára adnád a fejed akkor elegendő az 1,3 GHz proci, mert a linux 1G RAMmal már kiválóan működik, ott ugyanis a több RAM nagyobb teljesítményt is jelent, nem úgy mint B.Genyáéknál. Virtuálisan (vezérlő nélkül) kipróbáltam +3200 SEMPRON AMD procin, 256M RAMmal működött, csak a videó vezérlőre allergiás kicsit, nem szereti az alaplapi  NVidia vezérlőket.

bmejdz9nu

Figyelem! Mechanikai ötlet (vagy spanyol viasz :) ?

A végső beállítást úgy állítom be a mechanikán, hogy kb. 5V-ról lassan járatom a szervó motort...
Persze ezt a megoldást lehet(ne) alkalmazni léptető motoros gépekhez is, csak a beállításhoz kell egy DC motort tenni a mechanikára.  
(szerintem bármilyen motor megteszi)
Talán egy Nema 23 vagy Nema34 "kerettel" ellátott motort kellene csinálni és azt mint beállító eszközt "nyilvántartásba" venni... :)  
Lehetne a tartó keret univerzális is...

Öszehasonlítva a "kézzel való tekerssel" ez a módszer sokkal pontosabb! A kéz nem olyan jó műszer... ez így egy nagyságrenndel pontosabb.
Ha nem pontosan futtnak a vezetők és a vezetőkkel a golyósorsó az idő előtti elkopáshoz és melegedéshez vezethet. Főleg nagy sebességnél.

Tehát ...megfigyelem az áramfelvtelét a motornak... ha az egész pályán azonos és minnél kisebb akkor ok!!!  

Sőt előtte szép sorjában... golyósorsó... aztán lineáris vezetések...(a kocsikat a köszörült felét párhuzam hasáb készlettel... alapozásnak:)
Előszőr persze mérőóra (durvázás :)... de azt elég nehéz pontosan vezetni a felületeken...

A végső beállítást, hézagoló szallagokkal csinálom... és "fakalapács" pontosabban egy fejlettebbb kalapácsom van belül golyók és műanyag...  
Csavarok megtép (már ki vagyok) aztán lazít megint... belső kulcsos 5-ös és 6-os süllyesztővel(közbe csere mert elkopnak a megtépéstől :)
(A felület síkbamarás sem felejtős... sokat segít az "alapozásban" azaz kevesebb meló lesz :)

Ezeket a hézagóló szallagokat 5m-es tekercsekben lehet venni... 13mm széles... német gyártmány... felíratozva... direkt erre való...  
(0.02-től százados lépesekben... de a 0.03+0.04=0.07mm = tehát nem az egész sort vettem meg...)

Persze ez csak akkor probléma, ha minden totál pontos és nem enged... (orsó és vezetés)...  
Sőt a dolgot nehezíti, hogy a golyosorsó nem tud engedni mert széltől-szélig megy... középen enged egy két századot (behajlik), pedíg 20mm-es átmérőjű... de ez jó mert ott teszem bele a bak és a mechanika közé a százados szallagokat... aztán írány a csapágytartó bak... árammérés...

Szerintetek?

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Méghogy Hobbysta...!!!

bmejdz9nu

#1877... Ha ez tényleg újszerű :)?
Van még egy-két ilyen dolgom... csak hosszú leírni... képekkel kellene illusztrálni...
De attól tartok a spanyol viaszt találok fel... :) Aztán röhögnek a markukban..., hogy a balek rájött... pedíg el sem árultuk.. :)
Vagy azért mert hüleség... :) Hadd sz..pjon..

bmejdz9nu

#1877:
Kicsit még átírtam... talán így érthetőbb... és a módszer léptetőmotoros gépeknél is alkalmazható...

bmejdz9nu

Ilyet lehetne csinálni is:

http://i22.ebayimg.com/01/i/000/aa/e3/17b2_1.JPG" border=0>

http://i22.ebayimg.com/02/i/000/aa/e3/1832_1.JPG" border=0>

http://i19.ebayimg.com/03/i/000/aa/e3/188c_1.JPG" border=0>

Motoros

Ezt én ötletes és jó módszernek tartom.
Kellene csinálni egy ötlet topikot amiben a hasonlókat gyüjtenénk, lehetne szavazni, és lenne díjazás. (Első hely. egy hangszóróként még használható léptetőmotor.:-) )

bmejdz9nu

Az a baj, hogy csak 15 USD azaz 3000Ft... Nem europai változatban :, tehát ez)

Motoros

A #1877-re válaszoltam és nem a szögtapintós mérőórára, de különben ez is jó ötlet.

bmejdz9nu

Ja végigolvastad! ... és mit szólsz az ötlethez?
Igen ez a mechanikai ötletek topik annyira vegyes...hogy KO az egész... Fel kellene osztani témakörökre... de hogyan?

3vv2btrhv

a Forum II igazán alkalmas erre !!!
Fel kellene osztani témakörökre... de hogyan?

3vv2btrhv

a Forum II igazán alkalmas erre !!!
Fel kellene osztani témakörökre... de hogyan?

HJózsi

Ennyiért inkább megvesz... persze szállítás....
kulcs szó?