Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Vigyázz , holnap a Kínaiak már árulni fogják !

3vv2btrhv

Újabb termékei .

PSoft

Ma már, kinevetik, elítélik? a "miből mit lehet kihozni" szemléletet. :(
Menj be a 'bótba, oszt...'vegyé! Mert...van minden, mi szem szájnak ingere. [#eljen] [#rinya]

Gondolkodtam egy hasonló felsőmaróban is.
Van a polcaimon, talán kettő is belőlük. [#nemtudom]
De olyan esetlennek..."nem gépész beállítottságú kezébe valónak" tűnt.
Pedig azon semmit se kellett volna bütykölni, csak befogni a marót, 'oszt...mehet. [#vigyor2]

Ez a "flex forma", nekem valahogy kézreállóbb...szimpatikusabb. [#kacsint]

A kínai dekopírt ne sajnáld, rég döglött volt már. :)

PSoft

Köszi!
Mindegyik szép, mondhatnám...szebb, mint az enyém! :)

Szalai György

Meg aztán ezt a táblát nem is kell rendesen marni, csak kapargatni, morzsolgatni, amihez ezen az átmérőn pont jó élsebességet ad a fúrógép fordulatszáma. Semmi hővezetésű és alacsony olvadáspontú habhoz ez pont alkalmas.
A fához való kézi marógépek veszélyes szerszámok, ezért is kétkezes a rendesebbje. A kis egykezesek meg pláne magas fordulatszámúak és csak pici átmérőjű szerszámocskákhoz valók.
A tapasztalatod jól szolgált, ahogy a képen is látszik. Nem olvad az anyag, nem ég rá a szerszámra.

Motoros

[#eljen]
A probléma élő gipszkartonnál is, ahol villany vezetéket nyomnak bele kézzel a kimart fazonba, de a szerszám megvezetése a konkrét esetben cnc gépen történt... (nem tudom miért)
Ez univerzálisabb megoldás.
Érdekesség: a 10 mm-es kábel a 10-es horonyba belement, beleszorult, aztán jött a nagymeleg nyár megdagadt és már csak a 11-esbe ment bele. A klímaváltozás keze itt is betette a lábát talán[#nyes]

D.Laci

Lehet, hogy szebbek, de nem biztos, hogy jobbak is mint a tiéd.

Gondold tovább egy kicsit. Készíts rá valamilyen derékszögű csúszómegvezetőt. Könnyebb lesz merőlegesen fúrni szűk helyeken.

D.Laci

Lehet szépen forgácsolni az EPX XPS lapokat nagy fordulaton is, csak a forgács eltávolítást kel megoldani.

Pár köbmétert már elfaragtam.
[#t134p20537#]

remrendes

A porszívó legyen veled. Főleg ha már a lábazatra van ragasztva.

PSoft

IdézKészíts rá valamilyen derékszögű csúszómegvezetőt.

Igen, (tovább)gondoltam már rá. :)
Mint írtam is, fordulatszabályozós a gép. A "seggén", még egy irányváltó kapcsoló is van.
Elég jó a beépített szabályozó, alacsony fordulaton is nagy nyomatékot ad a motornak.
Egy pontos/precíz csúszó megvezetéssel, akár még..."apróbb" menetek fúrásra is alkalmas lehet.

A hab marásra visszatérve...
Kíváncsiságból, próbáltam ugyanazzal a maróval, de ellentétes forgással is.(mer ugye, nem biztos hogy csak én használom majd) :)
Lényegi különbség nincs a hornyot illetően, talán csak annyi hogy...mivel az élek nem "harapnak" a  gép, kicsit se akar oldalra menni a kezemben.

PSoft

IdézA probléma élő gipszkartonnál is, ahol villany vezetéket nyomnak bele kézzel a kimart fazonba...

Hát...nem tudom...ez a technika nekem új!
Sose szereltem még gipszkartont, magába a kartonba süllyesztett kábelekkel.

PSoft

Igen, már a lábazatra, attikafalra ragasztott a hab.
Lábazatba süllyesztett udvar, vagy "faltő" világítások és az attika párkány alatti LED-es fal/díszvilágítások nyomvonalai futnak az XPS-ben. (illusztráció)
Porszívó van, hiszen a belső, téglamunkákhoz kell.

remrendes

A heten vagtam vegig a hazat, 115 szerelvenynek, porszivo nelkul. Jo moka volt :)

3vv2btrhv

Székesfehérvári Talin kaptam beton folyósítót egy igaz embertől[#taps] .Ezt tudtam vele csinálni .