Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

jani300

Kíváncsi vagyok ki tudja mi ez ?
Lesni nem ér ... :)

RJancsi

jani300

Na ez hamar megvolt :)
De hogy helyszínen kipufogó csövet tágítani , és nem kell az autó alatt hegeszteni , hát az király !
Volt már hogy kínomban hajlítottam csövet lemezből toldásnak ...
De akár egyszerű hónolófejnek is jó lehet , smirglivel ...

RJancsi

Akkor már jobb a csiszoló paszta. Csak hamar elfogyna a "hónoló" is. [#nevetes1]

000000000

Ha bedugod a csőbe. Hogy fogod meg az anyát?

Csuhás

Az anyát a szögletei nem engedik elfordulni, az egész szerkezetet pedig amíg kézzel tekered addig fogja az O gyűrű. Azután pedig beszorul. ( Az anya és az egész szerkezet áll csak a fekete orsóval húzod össze a két gúlát. )

jani300

A működése már megvan .
Nem láttam még ilyet , csak a forrcsőprést ismertem .
Kézifékes tárcsafékhez csináltam ma egy visszatekerő szerszámot , annak a képét kerestem , és így találtam ezt a klassz kis prést .

djfgekywd

A csőnek a másik vége is lukas!

sufnituning

De jó lehet esztergában is megfogni vele pl egy javítandó ékszíjtárcsát, sokszor van, hogy a furatában tudom csak megfogni (vagyis éppen hogy nem tudom megfogni)az anyagot, ilyenkor esztergálnom kell neki egy tengelyt, ha az esztergapofák csukott pofaállásnál nagyobb átmérőjűek mint a furat.

jani300

Valahol tényleg lukas :)
De ez kipufogó  csőtágítónak készült , és így már nem egyszerű belenyúlni a másik oldalról ...

jani300

Feszítőtüske ... ?

jani300

Nemrég tönkrement a CO védőgázas hegesztőm munkakábelének a kapcsolója .
Szétszedtem , végül is egy picit hosszabb munkakábel lett . A fej kis görbületénél nem akarta rendesen áttolni a huzalt mindig akadozott . Levettem a sárgaréz idomot és nyitottam rajta nagyobb íve lett .
Most sokkal egyenletesebben adagol .
Hátha más is küszködik ilyen gondokkal .
 Egy görgős az előtoló , hiába régi nagy ablaktörlő motoros .
Tudom négy görgős jobb lenne , de azt még meg kellene csinálni :(

zozo

Lehet, hogy kikopott már a görgőn a huzalvezető árok és nem kapaszkodik eléggé.

jani300

Igen az is lehet , nem egy mai gyerek .

Virbo

(Nálam porosodik egy új gyári előtolóegység. ;) Sajnos csak egygörgős.)