Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Engem, a nyitott/hasított csapágyak fordított szerelése, ellenkező irányú terhelése is aggasztana.
De, lehet hogy...túlzott az aggódásom?!

Szalai György

Ha jól emlékszem a Házkötő segédlet szerint a 8.8 csavar szükséges becsavarási hossza alumínium ötvözetbe 2d vagyis az átmérő duplája.
M5 csavar esetében akkor épp 10 mm.

4va4kwi

Nem tudom, hogy kell-e ezzel foglalkoznom. a csapágygolyók több sorban kőrbe ölelik. Elvileg minden irányból tartania kellene. De igazából nem értek ezekhez a gépészeti dolgokhoz, azért is kérdezem.

NickE

A Shapeoko (3) mechanikáról mi a véleményetek? Hasonló kellene nekem, de csak az X és Y tengely kellene, a Z-t én megcsinálom, az nagyon egyedi lesz. Nekem nem igazán tetszik a extrúdált alumínium vázon futó görgős megoldás, de konkrétan a shapeokos megoldás lehet, hogy nem a legrosszabb. Legalább 40x40cm munkaterület kellene, de 60x60cm-nél ne legyen (sokkal) nagyobb. Új érdekel csak, mert lehet, hogy később több is kell. Egyébként elkezdtem egyet építeni, csak lassan halad, ha találnék kb. 300ezerig jó mechanikát, lehet, hogy megvenném. Gyors mozgás kell, fej kb. 1kg lesz csak, viszont nagyon pontosnak kell lenni, ne rezonáljon a váz gyors mozgások esetén sem, jó volna min. 0,02mm pozícionálási és ismétlési pontosság. Könnyű összeszerelhetőség nagy előnyt jelent.

http://carbide3d.com/shapeoko/" TARGET=_fnew>http://carbide3d.com/shapeoko/

jani300

Üdv !
Ma kivettem kenyérbéllel egy főtengely végéből a tűgörgős kis támasztó csapágyat .
Ez a művelet még sosem sikerült , eddig , nekem .
Mégsem legenda :)

PSoft

Hát, persze, hogy nem legenda!:)

Régebben, itt már jól kitárgyaltuk ezt a technikát(is).
Amíg nem ismertem...pld. "kisflex" kereszttengely végén a házban a tűgörgőst(ha van), kihúzóm nem lévén...
A házba kívülről fúrt, 2-3mm-es furaton keresztül szoktam kiütni.
Ennél a technikánál, lényeges volt a furat pontos helyének meghatározása, hogy oda fúródjon, "ahova köll":)
A kiütő furatot, utána le szoktam dugózni, egy a furatba szorosan nyomott műa. pálcával.

A kenyérbeles kivétel, sokkal egyszerűbb,és még, gyorsabb is lehet!:))

jani300

Persze , de messziről jött ember mondhat bármit :) Hiszem ha látom ...:)
Váltóból pl az önindító persely csak azért sem jött így ki ...

sufnituning

Hogy is van ez a kenyérbeles dolog?[#fejvakaras][#fejvakaras][#fejvakaras]

sufnituning

Na most tényleg jó lenne tudni, mit nem tudok, mert hülyén fogok meghalni.

Kristály Árpád

Szia Sufnituning!

Az eladó könyvtáradban van egy vírusos kép....
Újra és újra jelez az AVAST....

Csuhás

A ":-)" egy link egy videóra ami mutatja a kényérbeles technikát.

PSoft

Igen, mert a #13332 története egy, "tűgörgős kis támasztó csapágy"-ról beszél...
A #13334 története meg...nem!:)

De mostmár, hiszed...
Hisz, láttad/tapasztaltad!:)  

Egyébként, az az 'anno "messziről jött ember" Neked, nem is volt (van) olyan messze!
Ő lakik "Á"-ban, Te meg, "B"-ben.:)))

sufnituning

Szia Árpi! Nekem nincs ilyen könyvtáram.
Ezt nem értem?? Hol van ez?