Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Szia! Jó de Te nem ennyiért veszed meg tőlük!![#rinya]

jani300

Az eladási árból viszont nem engedtek semmit ...

zozo

Épp most értem haza én is a méh telepről, 73kg sárgarezet vittem, nálunk 760-ért vették át, igaz 4% adót levontak belőle. Az alut  210-ért, a vashulladékot 28 Ft-ért vették át.
Egyszer bevittem egy utánfutónyi kartonpapírt, kiszámoltam, nem fedezte a benzinköltséget :)

xg2w6ib9x

Én csak a tényeket közöltem, mármint hogy ők mennyiért veszik tőlem.
Azt hogy ők mennyiért adnák nekem, vagy tőlük mennyiért veszi meg az ipar arról nem tudok semmit.
Egyébként van itt felénk olyan vastelep, ahol kategórikusan elzárkóznak az eladástól.
Volt ahol azt mondták, hogy erre külön VPOP engedély kellene.

xg2w6ib9x

De egyébként a lényegen nem változtat a dolog:
Akinek kidobandó gépe van mindenképpen jobban jár, ha megkeresi azt a potenciális vásárlói kört, akik a gépet látják a vasban és nem a hulladékot.

keri

Jobban jár az ember ha az ilyesmit elégeti a vegyes tüzelésű kazánban.
Ha összetömöríted, akkor elég jó az égéshője a papírnak.

000000000

Sziasztok! Előre is elnézést kérek , ha rossz helyre írnék , de ezt a topicot találtam legalkalmasabbnak. Nagyon kezdő vagyok , viszont érdekelnek az eszterga és CNC eszterga gépek. Jelenleg a főorsót és működési elvét tanulmányozom , youtube , irodalom , rajzok stb segítségével. Az lenne a kérésem , hogy valakinek lenne főorsóról rajz , robbantott ábra , orsóház szerkezetéről bármilyen vizuális anyaga kérem ossza meg velem. Köszönöm előre is . Üdv

000000000

Csuhás Mester feltett egy kiváló szakkönyv gyűjteményt.
Olyan tankönyvek is találhatók közöttük, amikből generációk tanulták meg a forgácsolás alapjait.

000000000

hol találom ezt meg?

000000000

Bocsi, ez lemaradt.
A linkek "könyvtárban", itt az oldalon.

Csuhás

Itt: http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt" TARGET=_fnew>Könyvek
Több eszterga gépkönyv is van amiben összeállítási rajzokat is találsz.

000000000

000000000

134
Kart E2N eszterga gépkönyve + összeállítási rajzok
Jobb minőségű mint az eddig fent levő
http://data.hu/get/6856185/e2n_rajzos.zip

Az ebben lévő összeállítási rajzok tökéletesek lennének számomra , csak a darabjegyzék hiányzik sajnos. Valakinek esetleg nincs egy olyan segédlete , amiben benne van , hogy milyen csapágyak , milyen perselyek stb ? Méretekkel? Vagy 3 D-s összeállítási rajz ?

Csuhás

Esetleg őt keresd meg. Itt a fórumon is mutatta ezt de sajna nem emlékszem a nickére.
https://www.youtube.com/watch?v=a4LqPlDQGZs" TARGET=_fnew>e2n
Egyébként ha házi feladat akkor illik dolgozni is vele egy kicsit :-)

000000000

Köszönöm . Ez már legalább segítség kicsit. Nem házi feladatról van szó. Hanem arról , hogy egyszerűen nem bírtam megérteni a főorsó működési elvét , mert az orsóházról értelmes rajzot nem igazán találok . Illetve kiváncsi lettem volna több  változatra . Köszi a segítséget. Üdv