Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Igen az. Kb arra használhatod mint a marógépen a fűrésztárcsát.

sufnituning

Jópofa, majd kipróbálom én is.

designr

Jó ötlet.
Mindig olvasom hogy esztergán is meg lehet a reteszhorony marást csinálni.
Egy hasonló szerkezet a késtartóra felszerelve sokkal kíméletesebb..és nem is kell a spec kés köszörülést kigyakorolni..

Virbo

Megkérdezhetem hogy ezeket a frankó négyzetes alapanyagokat honnan veszed? Pl a szárnak.

sufnituning

És még kúpos reteszhornyot is lehet könnyűszerrel csinálni a késtartó szán elfordításával. Hagyományos gyalu ill. vésőgéppel ez nehézkes lenne.

sufnituning

Szerintem Ő is a vasboltban veszi, ott van egy csomó, még el is adnak belőle.[#duhos2]

sufnituning

Helyesen, a reteszhorony nem kúpos, csak a furat.[#ijedt]

Csuhás

A méh telepen meg szoktam venni a törött lapkás esztergakéseket. Jó alapanyag a száruk. A fotón szereplő szerszám szára és feje két darabból van összehegesztve.

sufnituning

Egyébként Te annyit dolgozol, én csak felhegesztettem volna a fűrészlapot.[#hehe]

Csuhás

Elsősorban Te ügyes vagy, nekem mindig elrepedt a gyorsacél amikor hegeszteni akartam. Másrészt így akár különböző vastagságú fűrészlapokat is befoghatok, pl kézi vasfűrész lapját is. Harmadrészt szeretek bütykölni a munka öröméért, akkor is ha egy egy ritkán használt szerszámot készítek, vagy rendbe rakok, ami egy nem hobbistának már nem gazdaságos.

000000000

Frankó megoldás.[#eljen]

zozo

No, már azt is tudjuk, hogyan lesz a "harántfűrész"  [#awink]

sanyi84

Próbáld meg saválló pálcával. Ha holnap jön a "mágus" dolgozni megkérdem Ő hogy szokta.

Virbo

Örülök hogy tudsz olyan vasboltot ahol normális négyzetes alapanyagot lehet venni.
Kérlek oszd meg velem is, mert én egyenlőre megrekedtem a laposvasnál és a kis keresztmetszetű négyzetes "rúdnál" ami bilivasból van általában a vastelepeken...

Virbo

Köszi.

Sejtettem hogy két darab, a nagyobbik is késszár volt anno?