Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

designr

Kitartó vagy..NEMA17-ért nem sokan törték volna magukat..pedig a tapasztalat megéri..
Csapágyazásnál..vagy ha le kell szedni valamiért a pajzsot..nagyon kell vigyázni az összseszerelésre..egy motort 8 vezetékesre átkötés után..sehogy sem sikerült központosan összeraknom..a márkás motoroknál nincs ilyen gond..ott megvezeti a pajzs..de kínai..ott trükközni kell..félig meghúz..óvatosan kocogtat..amig eltünik a fémes nyiszorgás..csak szépen darabosan fut..ha ilyenkor hamar feladja az ember könnyen besúrol a forgórész és rövid időn belül kuka..

PSoft

Ez, még nem a "gagyi kínai"!
Ezért a..."kitartás".:)
Ha az lett volna, én is kidobtam volna.:)))

http://www.toricomall.com/resources/upload/products/KT-2196b.JPG" border=0>

vjanos

Esetleg sűrített levegővel nem lehetett volna kifújni?

Szalai György

Gratulálok a türelmedhez és a leleményes megoldáshoz. [#worship]

sanyi84

Van pár lineáris kocsim, nagyon kotyognak. A jó és a nem jó kocsik golyói között az eltérés 5-10 mikron 8 golyót átmérve. Viszont hozzá sem ér szinte a golyó a pályához. Kottyanása jóval több mint pár század. Érdemes a golyókat cserélni vagy ezek kukák? Lehet a kocsi golyópálya is kapott, elméletileg ki tudom mérni de közel sem biztos a jó eredmény. két jó (új) kocsim van a többi kotyog.

vjanos

Ha valami elterjedt, olcsó golyóméret megy bele (pl 1/8" - 3.125mm) próbáld átgolyózni, kicsi a veszteség, ha nem lesz jó.

designr

Szánj rá fél órát..az uj kocsikból a goyókat átszereled..ha azzal jók..akkor megéri..De csapágyboltba is mikroval menj..nagy a szórás..

sanyi84

Thk hsr 25 szóval a 4.75 ös méret (valami colos ez is) megy bele. Ez mintha bringaboltba is lenne.

designr  
Mindenképp azzal megyek, bármelyik boltba is jutok el. Inkább veszek golyót.  

Elvben már 8 golyó is megfeszítené a kocsit. Nem értem hogy a kocsi hossza vagy a golyó átmérő feszít. Logikailag mindenképp el kellene lennie kopva a kocsinak, a sínen van minimális "rágódás" (golyó összetorlódás?) nyom, de az új kocsi észre sem veszi ezt-szennylehúzóval és nélküle sem.  
Erre a sínre épülne egy nagyobb súlyú hobbigép (80 kg csak az egyik alkatrész).

istvan58

Szia,

itt van jó választék golyókbol.

http://stores.ebay.com/ToolSupply?_trksid=p2047675.l2563" TARGET=_fnew>Golyók

remrendes

Golyos orsot szokas meretezni, vagy eleg a "hossz nem lehet tobb, mint 40x az atmero" szabaly?

svejk

igen többek közt kihajlásra.
Befogástól, axiális terheléstől, fordulatszámtól függ.
A gyakorlatban nomogrammok segítenek a tervezésben, majd minden orsógyártó/forgalmazó oldalán elérhetők.

Csuhás

A hétvégén csináltam néhány hasított perselyt. A hasítást az új gyalugépemmel végeztem, és a sima leszúró kés helyett csináltam törött gépi fűrészlapból célszerszámot. Remekül működött, pláne amikor a satura egy mágnessel felraktam egy használt fogkefét ami letörölte az anyagból kijáró fűrész fogairól a forgácsot.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/apro_otletek_gepekhez/fureszkes.jpg" border=0>

sufnituning

Ez meg mi akar lenni?[#nemtudom]

sufnituning

Vagy ez egy nútmaró-féle gyalugépbe??

sufnituning

Ha keresztbe használod, akkor meg a satupofa-recézőnek is jó.